"1.Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali"...24 HAZİRAN'DA START ALIYOR!..

"1.Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali"...24 HAZİRAN'DA START ALIYOR!..

"1.Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali" 24 Haziran'da başlıyor.

Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Alanya, yeni bir uluslararası film festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

24-30 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak olan festival, İstanbul sinemaGeliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED)’in öncülüğünde organize ediliyor. Bu yılki konseptini “DOSTLUK KAZANSIN” olarak belirleyen 1.  ALANYA  “KRİSTAL KALE” ULUSLARARASI  FİLM FESTİVALi’nde; Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan,Azerbaycan ve Türkiye’den dostluk ve dayanışma duygusunu konu alan sinema filmleri gösterilecek ve sinemanın değerli isimleri festival çerçevesinde ağırlanıyor olacaktır. Ayrıca “Türkiye ve Merkezi Asya Ülkeleri Sinema İşbirlikleri” başlıklı bir “Yuvarlak Masa” toplantısı düzenlenerek; sinema sektörümüzün gelişmesi, tanıtılması ve yeni pazarlara açılmasının yöntemlerinin konu edileceği bir de panel düzenlenecektir.

 
 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ve Alanya Belediyesi, ALTAV, ALTİD VE ALTSO gibi kurumların katkılarıyla gerçekleşecek İFF Alanya’ya  davet edilen çok sayıda yabancı sanatçı ve yapımcılar Türkiye’nin turizm incisi Alanya’nın muhteşem doğası içerisinde ülkeler ve uluslar için kardeşlik ve barış mesajlarını tüm dünyaya yayacaklar. 

Festivalin  otuzu aşkın davetlileri arasında Ukrayna’nın “Hürrem Sultan”ı olarak bilinen ünlü sanatçı Olga Sumskaya da var. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.