"11.Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali"... TİYATRONUN ÇINARLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ!.

"11.Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali"... TİYATRONUN ÇINARLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ!.

Bu yıl uluslararası festival düzeyine geçiş yapan 11.Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali İstanbul Lazzoni Hotel’de gerçekleştirilen Kristal Çınar Ödül Töreni ile başladı.

Görkemli ödül törenine siyaset ve sanat dünyasından önemli isimler katıldı. Sunuculuğunu başarılı sunucu Ece Erken’in yaptığı törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Erdemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

Tören Bilecik Belediyesi Tarihi Mehter Takımı Senfonisi ile başladı. Ardından festivalin 11 yıllık tarihini anlatan 1 dakikalık festival arşivi görüntüleri yayınlandı.

Açılış konuşmasını yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Bu yıl hedef yine salonları doldurmak.

Büyükşehirlerde bile 70-100 kişilik salonların bir kısmının dolabildiği günümüzde Bilecik’te 650 kişilik salonun her oyunda dolu olması büyük bir gurur.

Bu durum Bilecik halkının sanata olan ilgisinin bir göstergesidir. Sadece bu festival kapsamında 10 yılda 100 bin izleyiciye ulaştık hedefimiz fazla kitlelere ulaşmak” diye konuştu. 

Tören sırasında konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Bilecik Belediyesi tarafından 10 yıldır düzenlenen ve bu yıl 11.sigerçekleşen uluslararası boyutta düzenlenecek olan tiyatro festivalimizin bütün sanat severler için kültür ve sanat dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Büyük bir medeniyetin doğuşuna şahitlik eden irfan şehri ‘Bilecik’imizde böyle büyük çaplı bir kültür ve sanat faaliyetinin yapılması gerçekten takdire şayandır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.