13.DOĞANÇAY MÜZESİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR...

13.DOĞANÇAY MÜZESİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi’nin birlikte düzenlediği “13. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması”nda ödüller sahiplerini buluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi’nin birlikte düzenlediği “13. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması”nda ödüller sahiplerini buluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, İstanbul’un kültür ve sanat hayatına katkılar sunmaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi’nin bu sene on üçüncüsünü düzenlediği “Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması”nın ödülleri özel bir törenle 30 Mayıs Salı günü dereceye girenlere takdim edilecek.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 13.30’da gerçekleşecek olan program, şef Gökçen Koray yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Çok Sesli Çocuk Korosu’nun konseriyle başlayacak. Akabinde ödül töreni yapılacak ve dereceye giren yarışmacıların eserlerinden oluşan  serginin açılışı gerçekleştirilecek. Toplamda elli eserin yer alacağı sergi, 30 Mayıs ile 9 Haziran tarihleri arasında İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun fuaye alanında gezilebilecek. 

Ressam Burhan Doğançay’ın hayattayken başlatıp vefatına kadar yürüttüğü Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması’na bu yıl öğrenciler, tema sınırlaması olmadan serbest çalışmalarıyla katıldı.

Doğançay Müzesi Resim Yarışması’nın jürisinde; ressam Süleyman Saim Tekcan, küratör ve sanat eleştirmeni Beral Madra, araştırma ve programlar direktörü Vasıf Kortun ile küratör Mehmet Lütfi Şen yer aldı.

Kültürel bir marka haline gelen “Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması”nda birinci Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’ndan Şevval Dilara Kalafat, ikinci Özel Enka Okulları’ndan Yaz Kocacıklıoğlu seçilirken üçüncü ise Özel Üsküdar Sev Ortaokulu’ndan Ayşe Zeynep Özer oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.