17.Antalya Uluslararası Piyano Festivali ... ANTALYA'DA MÜZİK BAYRAMI!

17.Antalya Uluslararası Piyano Festivali ... ANTALYA'DA MÜZİK BAYRAMI!

21 Eylül’de Antalya'da başlayacak olan Antalya Uluslararası Piyano Festivali öncesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve festivalin sanat yönetmeni Orkestra Şefi Gürer Aykal, düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

21 Eylül’de Antalya'da başlayacak olan Antalya Uluslararası Piyano Festivali öncesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve festivalin sanat yönetmeni Orkestra Şefi Gürer Aykal, düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Türel, festivalle birlikte Antalya'da bir müzik bayramı yaşanacağını söyledi.

Antalya’da bu yıl 17.cisi gerçekleştirilecek olan Antalya Uluslararası Piyano Festivali 21 Eylül’de başlıyor. 14 Ekim’e kadar sürecek olan festivalde, dünyaca ünlü yerli ve yabancı yıldızlar müzikseverlerle buluşacak.

Antalya’da Akra Barut Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “ Bildiğiniz gibi Antalya bu yıl Expo etkinlikleriyle birçok sanatçıya ev sahipliği yaptı.

Bunların arasında, ülkemizin ve dünyanın en önemli yıldızları vardı. Adeta bir yıldız yağmurunu hep birlikte yaşadık. Şimdi de yine Expo Kongre Merkezinde 14 Ekim’e kadar büyük bir klasik müzik ve piyano ziyafeti yaşanacak.”dedi.

“FESTİVALLER, BİZİM GURURUMUZ”

Türkiye’nin ve dünyanın terör eylemleri nedeniyle zor günler geçirdiği süreçte, çok önemli festivallere imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirten Türel “Türkiye’nin dünyanın bir çok terör eylemi nedeniyle zor günler geçirdiği süreçte bu festivali çok güçlü bir kadroyla yapıyor olmak ancak Antalya’ya nasip olurdu ve biz bunu başardık.

Bir kez daha ifade edeyim Gürer Aykal’ın olduğu yerde elbette başarısızlık söz konusu olamaz. Ve bu zengin kadro dünyanın piyano dehalarının da içerisinde olduğu konserlerle Antalya’da önemli bir sanat festivalini ortaya çıkartacak.

İspanya’dan İtalya’dan Singapur’dan Avusturya’dan Çin’den çok önemli sanatçılar müzikseverlerle buluşacak.Antalya Uluslarlarası Piyano Festivali bütün prestijiyle dünyanın saygın müzik festivallerinden birisi olarak yoluna devam ediyor.

Film festivalimizin 53. yılıyla övünürken piyano festivalimizin de 17.yılına gelmesinin önemli bir gurur kaynağı olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Biz Antalya’nın her geleneğine sahip çıktık. Ve festivallerimizi uluslar arası alanda güçlendirdik.”dedi.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Zhang Zou, Manolo Carrasco, Julian Rachlin, Darrell Ang, Gökhan Aybulus, Roberto Cominati’nin sahne alacağı ve Kamuran Gundemir anisina genc yetenek olarak Tolga Atalay Ün’ün Antalya Kültür Merkezinde ücretsiz bir konser gerçekleştireceği festivalin genel sanat yönetmenliğini Gürer Aykal üstlenecek.

“SANATIN DEVAM ETMESİ TOPLUMA MORAL VERECEK”

Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Gürer Aykal ise “Türkiye’nin bugünlerinde sanatın devam etmesi kadar topluma moral verecek başka bir şey düşünmüyorum.

Konserlerimiz orkestra konserleridir. Akdeniz Filarmoni ve Devlet Senfoni Orkestrası dünyanın önde gelen sanatçılarıyla seyircinin karşısında olacak.

Antalya’yı dünyaya açan bir EXPO 2016 var. Biz de onun içinde yer aldık. Bütün konser programlarında seçilen eserler herkesin oturup dinleyebileceği şekilde eserler olmuştur. Konserlerin yapılacağı salon 3 bin 900 kişilik bir salon.

Akustik koşulları başka çalışmalar yapmamızı gerektirdi. Çok güzel konserler olacağına inanıyorum. Bu konserlerle daha çok seyirciye ulaşacağız. Bu da bizim için büyük bir heyecan. diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.