17/24 ŞUBAT - 3 MART ARASI VİZYON TAKVİMİ

Merhabalar,

 

17 Şubat 2017 de 2 film ile başlayor 24 Şubat ile yeni haftaya 6 film ile devam edilip 3 Mart da Şubat ayı vizyon haftalarına son veriliyor

Yeni sinema vizyon haftalarına 8 film ile merhaba diyoruz..

Maalesef ilk haftada 2 film var olduğu için diğer haftayı da içeri alarak hepsini bir arada sunmak istedim.

Bu arada futbol severler 24 Şubat Haftasında Fenerbahçenin Brezilyalı efsane oyuncusu Alexsandro de Souza'nın hayatını konu eden Alex Camera 10 isimli bir belgesel var. 

Kaçırmayın derim…

 

Sizler için kaleme aldığım filmin adı CEREYAN ★ ★ ★ ★ ★

 

Müziklerini Metin Özülkü nün yaptığı Mert Dikmen’in Yönetmen koltuğunda oturduğu aynı zamanda senaryosunu yazdığı Cereyan filmi oyuncu kadrosunda Murat Yatman, Pınar Bibin ve Salih Bademci bulunuyor.

Filmin konusu;

Üniversitede, psikoloji bölümü 2. sınıfta okuyan genç Aylin (Pınar Bibin) ; geceleri internet üzerinden insanlara terapi sağlayarak, kendisine de pratik yapmaktadır.

Bir gece onu Cavit Demir (Murat Yatman) adında tuhaf bir adam arar.

Cavit; 7 yaşındaki kanser hastası oğlunun ölümüne sebep olmuştur ve bu yüzden bunalımdadır. Aylin, Cavit'i bilgileri doğrultusunda telkin etmeye çalışırken, onu yanlış yönlendirir ve kafasına kendisini öldürme fikrini sokar.

Tam onu vazgeçirmek için çabalarken internet bağlantısı kesilir ve Aylin'in ekranında Cavit'in kafasına dayadığı silahlı görüntüsü donup kalır.

Bunun üzerine Cavit'in ölüp ölmediğini öğrenmek isteyen Aylin, terapi sırasında aldığı bilgiler doğrultusunda internetten araştırmalar yapar ve sonunda Cavit'in Sapanca'daki dağ evine gitmeye karar verir.

Eve ulaştığında Cavit'in kendisini öldürmeye cesaret edemediğini gören Aylin rahatlasa da, onun bunu hala yapmaya kararlı olduğunu öğrenir.

Cavit'i bu intihar düşüncesinden vazgeçirmeyi görev benimseyen Aylin, o evde kaldıkça Cavit'in geçmişi hakkındaki gerçeklerin daha farklı olduğunu anlar ve işler iyice karmaşık bir hal alır.

Çünkü uzun zamandır ilk defa biriyle iletişim kuran bu tuhaf adamın, Aylin'i göndermeye hiç niyeti yoktur...

Çünkü Cavit'in Aylin için kullandığı tek cümle "sen gidersen, ben ölürüm" olur.

24 Şubat itibarı ile tüm sinemalarda olacak,

İyi seyirler..

 

Filmin kısa yazılmış hikaye sonrası için, demek ki ne yapıyoruz?

Hemen biletimizi alıyoruz ammaaaaaa…

BENİ OKUMADAN SAKIN SİNEMAYA GİTMİYORSUNUZ…

Sevgisiz, sinemasız, ve beni takipsiz kalmayın

                       

              17 / 24 ŞUBAT - 3 MART HAFTASININ EN İYİ 2 FİLMİ

 

AY IŞIĞI / MOONLİGHT  ★ ★ ★ ★ ★

Ay IşığıBarry Jenkins tarafından yönetilen ve senaryosu Jenkins tarafından Tarell Alvin McCraney'in In Moonlight Black Boys Look Blue kitabından uyarlanan 2016 Amerikan yapımı dram filmi.

Tüm zamanların en yüksek puanlı dördüncü filmi konumunda.

En İyi Film dalında Altın Küre Ödülü’nü kazanan, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 8 dalda Oscar adayı AY IŞIĞI / MOONLIGHT, şu ana kadar kazandığı 100’ün üzerinde ödül ile yılın merakla beklenen yapımlarından biri.

74. Altın Küre Ödülleri'nde 6 adaylık elde eden film sadece Drama Dalında En İyi Film ödülünü kazandı.

Oyuncu kadrosunda ise Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson Janelle Monáe ve Naomie Harris gibi isimler bulunuyor.

Filmin konusu;

Miami’de yoksul bir mahallede büyüyen Chiron adlı bir çocuğun hayatının üç farklı dönemi ve kendi kimliğini keşfetme çabası var.

Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor.
İLK BÖLÜM

Utangaç ve içine kapanık olan ve ezik kişiliği ve boyutu sebebiyle ''Küçük'' olarak adlandırılan çocuk Chiron bir yığın zorba tarafından terk edilmiş bir motele doğru kovalanır.

Daha sonra uyuşturucu satıcısı Juan tarafından bulunup kız arkadaşı Teresa ile birlikte yaşadığı eve götürülür.

Akşam yemeğini yedikten ve geceyi orada geçirmek için izin aldıktan sonra Chiron, onlarla konuşmaya başlar.

Ertesi sabah, Juan Chiron'u onu duygusal olarak kötüye kullanan annesi Paula'ya geri gönderir ve Paula, bir önceki gün eve dönmediği için onu yere serer.

Chiron ve Juan birlikte vakit geçirmeye devam ederler.

Bir gece Juan, müşterisinden birisini Paula ile birlikte yakındaki bir arabada uyuşturucu kullanırken fark eder.

Juan, uyuşturucu kullandığı için Paula'yı azarlarken Paula onu kendisine sattığı için Juan'ı tersler.

Paula yinede mahçup olur.

Ertesi sabah Chiron, Juan ve Teresa ile konuşurken, annesi için olan nefretini itiraf eder. Chiron, uyuşturucu satıcısı olması ve sonuç olarak annesine satması konusunda Juan ile yüzleşir ve orayı terk eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Şimdi genç bir adam olan Chiron sık sık zorbalık altında kalmış, rahatsız edilmiş ve yaşıtlarından Terrel tarafından açıkça tehdit edilmesine rağmen en iyi arkadaşı olan Kevin'e yakın durmaya devam eder.

Paula o zamandan beri bağımlı olmaya başlamıştır ve ona Teresa tarafından verilen paraları kendisine vermesi için Chiron'u fiziksel olarak zorlar.

Chiron zor geçen bir günün ardından Kevin'i evinin yakınındaki sahilde ziyaret eder.

Ertesi sabah, Terrel, Kevin'i tehdit ayinine katılmaya zorlar; burada, Terrel'in seçeceği kişiden birini geri çekilene kadar yenmesi gerekir.

Terrel, Kevin'e Chiron'u yumruklamasını emreder.

Chiron, Kevin'in darbelerindeki isteksizliğinin artması nedeniyle geri çekilir.

Terrel ve yakınındakiler Chiron'un üstünde tepinirler ve öğretmenden kaçmaya başlarlar.

Bir sosyal hizmet uzmanı Chiron'u saldırganlarının kimliklerini ortaya çıkarmaya zorlar ancak Chiron, kendilerini bildirmenin herhangi bir şeyi çözmeyeceğini hissederek adlarını açıklamayı reddeder.

Ertesi gün sınıfa yürür ve tahta bir sandalyeyi Terrel'in sırtına atar ve birkaç öğrenci ve öğretmen tarafından sürüklenene kadar onu dövmeye devam eder.

Chiron tutuklanır ve bir polis arabasına bindirildiğinde ayakta olan Kevin'e dik dik bakar.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Artık sert bir yetişkin olan Chiron, ''Siyah'' (Kevin tarafından daha önce gençken verilen takma ismi) Atlanta dışında yaşayan bir uyuşturucu satıcısı olmuştur.

Şimdi Juan ile aynı hayatı sürmektedir.

Büyük bir evde yaşamakta ve aynı arabayı sürmektedir.

Uyku sorunu yaşıyor ve Paula'dan ziyaret etmesini istemesi konusunda sık sık davet alıyor.

Bir gece Kevin'den onu ziyaret etmesini isteyen bir çağrı alır.

Kevin hizmetçi ve lokantada aşçı olmuştur ve gençken yaptığı hareketlerden dolayı özür diler. Ertesi gün bağımlılığı ve Chiron'u kötüye kullanımı için pişmanlık duyan annesini görmek için Atlanta'da ki bir uyuşturucu tedavi tesisini ziyaret eder.

Gergin bir değişim sonrasında Chiron, ağlamaklı bir şekilde annesini affeder.

Chiron bir hevesle Kevin'i görmeye Miami'ye gider fakat onunla konuşmak için isteksiz olur. Kevin, Chiron'un yeni görünümünü ve kendisini görmek için yaptığı basit güdü karşısında hayrete düşer.

Kevin, Chiron'un geceyi apartman dairesinde geçirmesine izin verir; burada Kevin, hayatının umduğu şekliyle sonuçlanmadığını, ancak halen işinden ve hayattan memnuniyet duyduğunu söyler ve Chiron, Kevin'e kendisini son gördüğünden beri başka bir ilişkisi olmadığını söyler. Kısa süre sonra fiziksel olarak uzlaşma sağlarlar.

Film daha sonra küçük Chiron'u sahilde ayakta mavi ay ışığında yıkanırken gösterir.

 

17 ŞUBAT itibarı ile sinemalar da,

Hepinize iyi seyirler.

Fragman >>

 

 

GİZLİ SAYILAR / HİDDEN FİGURES ★ ★ ★ ★ ★

Yönetmen koltuğunda Theodore Melfi'nin oturduğu Gizli Sayılar filmi dramatik-biyografik yapımların bir örneği.

Filmin başrollerini Taraji P. Henson, Octavia Spencer ve Janelle Monáe üstlenirken filmin kadrosunda ise Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge ve Glen Powell gibi başarılı isimler yer alıyor

Filmin konusu;

ABD ve Rusya arasındaki silahlanma ve teknoloji rekabeti yerini uzaya çıkma yarışına bırakır.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ile giriştiği, uzaya insanı ilk götürme yarışı esnasında, ülke tarihinin en büyük operasyonlarından birisinin beyin takımı, bir grup Afrikan-Amerikalı kadındır.

John Glenn ( Glen Powel)’in yörüngeye fırlatılışını ve güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlayan hesaplamaları yapmak için, NASA ‘nın en iyi beyinleri arasından sıyrılan, aynı zamanda “insan bilgisayarlar” olarak bilinen, grubun üç üyesinin inanılmaz ama gerçek hayat hikayelerinden ilham alınmış..

Bu işte görevlendirilen 3 Afrikalı kadın olan Katherine G. Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer),ve Mary Jackson (Janelle Monae) insan bilgisayarlar olarak bilinen üstün zekalarını kullanacaklardır.

Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn'in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki bilim kadınının yardımıyla olacaktır

Tüm cinsiyet,ırk ve profesyonel sınırları, keskin zekaları ve büyük düşünme tutkuları sayesinde aşarken, bir ilki gerçekleştirerek Amerika Birleşik Devletleri tarihine isimlerini altın harflerle kahraman olarak yazdırırlar.

 

24 ŞUBAT itibarı ile sinemalar da,

Hepinize iyi seyirler.

Fragman >>

 

 

 

                   

                          17 / 24 ŞUBAT – 3 MART SİNEMA VİZYON TAKVİMİ..

 

17 ŞUBAT

 

AY IŞIĞI / MOONLİGHT

Yönetmen: Barry Jenkins

Oyuncular: Alex R. Hibbert, Ashton Sanders

 

PARÇALANMIŞ / SPLİT

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: James McAvoy, Anya Taylor-Joy

 

24 ŞUBAT

 

ALEX CAMERA 10

Yönetmen: Caue Serur Pereira, Carlos Adriano Rattmann –

Oyuncular: Alex de Souza

 

CEREYAN

Yönetmen: Mert Dikmen

Oyuncular: Murat Yatman, Pınar Bibin

 

GİZLİ SAYILAR / HİDDEN FİGURES

Yönetmen: Theodore Melfi

Oyuncular: Taraji P. Henson, Octavia Spencer

 

KARLAR KRALİÇESİ 3:ATEŞ VE BUZ / SNEZHNAYA KOROLEVA 3. OGON İ LED

Yönetmen: Aleksey Tsitsilin

 

PATERSON

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Adam Driver, Golshifteh Farahani

 

RESİDENT EVİL: SON BÖLÜM / RESİDENT EVİL: THE FİNAL CHAPTER

Yönetmen: Paul W.S. Anderson

Oyuncular: Milla Jovovich, Ali Larter 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.