2.DÜNYA SAVAŞI'NIN EFSANE UÇAĞI İSTANBUL’DA MÜZEDE!..

2.DÜNYA SAVAŞI'NIN EFSANE UÇAĞI İSTANBUL’DA MÜZEDE!..

2. Dünya savaşına damgasını vuran, dönemin hava harpleriyle tarihe not düşüren Alman hava saldırılarının efsane uçağı109-G6 'Gustav' 30 Nisan Cumartesi akşamı Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi'nde görkemli bir tanıtım eşliğinde sergilendi.

Haber; Mehmet KARADEMİR

İş, sanat, basın ve cemiyet hayatından bir çok seçkin ismin katıldığı tanıtım kokteyli, müzenin kurucusu işadamı Sn: Nejat Çuhadaroğlu'nun açılış konuşması ile başladı.

Küçük yaşlarda başlayan resim, heykel ve maket yapma tutkusu, seneler içerisinde büyüyerek önce koleksiyonerliğe ve ardından müzeciliğe kadar uzanan, zahmetli fakat bir o kadar da keyifli bir uğraş haline getiren Çuhadaroğlu , müzede bulunan eserlerin hiçbirinin Dünyada tanınan ve bilinen bir koleksiyon olmadığını Sultanahmet bölgesinde yer edinmek istediklerini buna yönelik de  taleplerini ilgili mercilere yönlendirdiklerini açıklayarak şunları söyledi: “Bu müzeyi dünya markası haline getirmeye çalışıyoruz.

Bunun için de İstanbul’a ve Türkiye’ye yakışacak şekilde daha büyük bir yere taşımak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu müzenin farklı bir lokasyonda olmasını arzu ediyorlar. Bu müzenin en kötü dezavantajı gelip görmeden anlaşılamaması.  Zaten İstanbul çok büyük bir şehir olduğu için bir yerden bir yere gitmesi yerli yabancı turistler için zor. Ayrıca İstanbul’da müze bölgesi olması lazım. Kültürel bir alan oluşturulması lazım. Bu açıdan da çok önemli projeler olduğunu biliyorum ama hızlandırılması lazım.” diyerek kültürel değerlere sahip çıkılmasının önemimi vurguladı.

Çuhadaroğlu 2. Dünya savaşının efsane uçağının Türkiye'ye getiriliş süreci hakkında da konuklara açıklamalarda bulundu.

Alman Hava Ordusu’nun en güçlü silahı olarak tüm cephelerde görev yapan ve tek başına 300’den fazla uçak düşüren Messerschmitt Bf (Me) 109-G6 'Gustav' model uçak bu savaşta efsaneye dönüştü. Dünyada sadece 3 adet bulunan bu eşsiz uçak ilk Kez Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi'nde tarih meraklıları ile buluştu.

Çuhadaroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Çuhadaroğlu müze hakkında da şu bilgileri verdi: ''Müze 2 sene önce hizmete girdi.Yaklaşık  bin senelik savaş tarihi anlatan işleyen müzedir. Müzemizde, Doğu Roma (Bizans), Selçuklu, Osmanlı dönemi, 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı, Kore Savaşı, Vietnam Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı, Körfez Savaşı gibi konuları ve tüm önemli olayları işleyen eserler yer alıyor. Bu konuları işlerken hem her ölçekte maket ve dioramalarla yapıyor hem de gerçekleri aynı anda sunuyor. Müzemiz bu şekli ile dünyada ilk tek''

Aynı gece de 50. yaş gününü de kutlayan Nejat Çuhadaroğlu, hem efsane uçağın hem de yeni yaşının heyecanını konukları ile birlikte yaşadı.

Doğum günü kutlaması sahneye çıkan revü kızlarının muhteşem şovuyla başladı ve Çuhadaroğlu'nun 20 yıllık dostu efsane şarkıcı Hayko'nun esprili neşeli ve dinamik sahnesiyle devam etti.

Müzik organizasyonunu, organize ettiği  başarılı nostaljik konserler ve 45'lik partilerle adından sıkça bahsedilen, "Hakan Eren'le Bir Zamanlar" isimli radyo programıyla da başarıyı yakalayan Hakan Eren'in yaptığı gecede konuklar Hayko'nun şarkıları ile gecenin geç saatlerine kadar hem eğlendi hem de haftanın yorgunluğunu attı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.