2015-2016 KIŞ SEZONU MOBİLYA VE DEKORASYON TRENDLERİ NELER ?..

2015-2016 KIŞ SEZONU MOBİLYA VE DEKORASYON TRENDLERİ NELER ?..

Başarılı iç mimar Yeliz Erener, 2015 – 2016 Kış sezonu Mobilya ve Dekorasyon tüyoları verdi.

6 Yıldır Çağlayan da Bulunan Showroom ve Yelis Dekorasyon Firması ile, bir çok özel projeye imza atan, başarılı iç mimar Yeliz Erener, 2015 – 2016 Kış sezonu Mobilya ve Dekorasyon tüyoları verdi.

Her yıl bir rengi ön plana çıkartarak modaya öncülük eden Pantone, 2015 için kırmızı şarap ve kızıl kahveye çalan tarçın tonlarındaki marsala rengini seçti. Marsala, modadan kozmetiğe, dekorasyondan ambalajlara kadar her tür tasarımda bu senenin trendlerini belirleyecek. Seçimleri tüm tasarım dünyası tarafından yakından takip edilen uluslararası renk otoritesine göre marsala, zihin, beden ve ruhu zenginleştirici etkiye sahip bir renk. Salonlarda marsalanın mavi gibi soğuk tonlarla kombinlendiğini göreceğiz. Dekorasyonda öne çıkan diğer bir renk ise zeytin yeşili olacak.”

Genel olarak, renk seçimini yaparken, evde bir denge yaratacak renklerin tercih edilmesi önemli. İstediğiniz bir renk paletini seçip, daha sonra mobilya ve diğer aksesuarlarda, daha gösterişli ve cesur renklere sahip ikonik parçalar kullanmak doğru olacaktır. Kırlent yastıklar kolayca değiştirilebildiğinden, moda renklerin ve desenlerin rahatça kullanılabileceği dekoratif parçalar olmaya devam edecekler.

Mobilyada 80’lerin sonlarına kadar kullanılan masif ahşabı sıkça göreceğiz. Rüstik bir etki yaratacak bu mobilyaları geçmişten günümüze uyarlarken, doğal renklerinde ve natürel cilalarla kullanmayı tercih edeceğiz.

Öte yandan, yeni yılda duvarları, görmeye alışık olduklarımızdan çok daha büyük tablolar süsleyecek. Tablolar, odalara karakter katacak. Evin dekorasyonunda kullanılan tüm unsurlarda çevre dostu malzemeler baskın olacak. Yastık, kanepe, koltuk gibi eşyalarda hayvan resimlerini daha fazla göreceğiz. Aynı odada hem rüstik hem çağdaş hem de geleneksel tarz bir arada bulunacak. Bunun yanı sıra ikat desen de özellikle mavi tonlarda sıkça karşımıza çıkacak.

2015’te tek bir trend olmayacak. Modada ve müzikteki gibi, günümüze uyarlanmış detaylara sahip birçok farklı tarzın bir arada kullanıldığını göreceğiz. Evlerdeki bu tarz çeşitliliği, görsel olarak otel lobilerini anımsatıyor. Tüm bu öne çıkan uygulamalar, kişilerin kendi tarzını yansıtabileceği özgün dekorasyonlar ortaya çıkaracak. Modada olduğu gibi dekorasyonda da vazgeçilmez klasik parçalar yerlerini koruyacak. Yüzyıllara damgasını vuran şapkalı abajurlar gibi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.