3. Kırmızı Lale Film Festivali... ÖDÜLLERİ "KAR KORSANLARI" VE "SİVAS" FİLMLERİ TOPLADI !..

3. Kırmızı Lale Film Festivali... ÖDÜLLERİ "KAR KORSANLARI" VE "SİVAS" FİLMLERİ TOPLADI !..

Hollanda-Türkiye Kültür Köprüsü 3. Kırmızı Lale Film Festivali'nde Faruk Hacıhafızoğlu’nun yönettiği "Kar Korsanları" filmi “En İyi Film Ödülü'ne, "Sivas" filmiyle Kaan Müjdeci ise “En İyi Yönetmen Ödülü”ne layık görüldü. layık görüldü...

Faruk Hacıhafızoğlu’nun yönettiği Kar Korsanları filmi “En İyi Film Ödülü”nün sahibi olurken, Sivas filmiyle Kaan Müjdeci “En İyi Yönetmen Ödülü”ne layık görüldü.

Hollandalı ve Türkiyeli sinemaseverlerle buluşan 3. Kırmızı Lale Film Festivali ödül töreni Amsterdam’ın Het EYE Sinema Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başkanlığını ülkemizin önde gelen yönetmenlerinden Derviş Zaim’in üstlendiği, Türkiye ve Hollanda’nın değerli isimlerinden Yönetmen İlksen Başarır, Yönetmen Kees Hin, Kuratör Bianca Taal ve Köşe Yazarı/Film Eleştirmeni Ronald Rovers’ın üye olduğu festival jürisi tarafından yapılan değerlendirmeyle “En İyi Film” ödülünün sahibi Faruk Hacıhafızoğlu’nun yönetmenliğinde çekilen Kar Korsanları filmi oldu. Faruk Hacıhafızoğlu ödülünü Filiz Akın’ın elinden aldı. Akın ödül alan yönetmen ve filmleri tebrik ederek genç sinema yönetmenleri ve oyuncularını beğeniyle takip ettiğini dile getirdi ve kendilerine başarılar diledi. “En İyi Yönetmen” ödülünü ise Sivas filmiyle Kaan Müjdeci alırken, “Seyirci Özel Ödülü”ne Murat Düzgünoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Neden Tarkovski Olamıyorum filmi layık görüldü, “Hollanda-Türkiye Sinema Eleştirmenleri Ödülü”nün sahibi ise yönetmenliğini Ayhan Sonyürek’in yaptığı İyi Biri filmi oldu.

Hollanda’dan ve Türkiye’den pek çok önemli sanatçının da bulunduğu törende usta yönetmen Ferzan Özpetek de “Kırmızı Lale Ustaya Saygı Ödülü” ile onurlandırıldı. Ödülünü Filiz Akın’ın elinden alan Ferzan Özpetek’in bir önceki gün tarihi Tucinsky sinemasında gerçekleşen Masterclass etkinliği de katılımcılar tarafından büyük ilgi görmüştü.

Ödüllerin sahiplerine teslim edilmesi sonrasında tören En İyi Film Ödülü’nü kazanan Kar Korsanları filminin gösterimiyle son buldu.

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı’nın düzenlediği, TC.Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hollanda Kraliyeti’nin desteklediği Hollanda-Türkiye Kültür Köprüsü 3. Kırmızı Lale Film Festivali Hollandalı ve Türkiyeli sinemaseverler tarafından yine büyük ilgiyle takip ediliyor. Festivalin kapanış töreni 6 Haziran günü Hollanda'nın Eindhoven şehrindeki Nedlab salonunda Anadolu Ensemble-Kırmızı Lale Korosu’nun vereceği konserle gerçekleştirilecek. Film gösterimleri 6 Haziran gününe kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.