52. Uluslararası Antalya Film Festivali... "KEMAL SUNAL SERGİSİ" AÇILDI!

52. Uluslararası Antalya Film Festivali... "KEMAL SUNAL SERGİSİ" AÇILDI!

Türk sinemasının önemli isimlerinden Kemal Sunal’ın vefatının 15. yılı nedeniyle 52. Antalya Uluslararası Film Festivali’nde sanatçının filmlerinde giydiği kıyafet ve kullandığı eşyalardan oluşan bir sergi açıldı.

52. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında "Kemal Sunal Sergisi" açıldı. Sergide Kemal Sunal’ın filmlerde giydiği kıyafet ve kullandığı eşyalar sergileniyor.
 

Serginin açılışı eşi Gül, çocukları Ezo, Ali Sunal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türeltarafından yapıldı. Sergiye sinemaseverler ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.
"Kapıcılar Kralı"ndaki rolüyle 1977’de en iyi erkek oyuncu dalında "Altın Portakal" kazanan ve canlandırdığı karakterlerle beyaz perdenin unutulmazları arasına giren sanatçının anıldığı sergi, eşi Gül ve çocukları Ezo ile Ali Sunal’ın desteğiyle oluşturuldu.

Sergide film afişlerinden özel eşyalarına, filmlerde giydiği kostümlere, kullandığı aksesuarlara kadar birçok eşya sergileniyor. Kemal Sunal’ın oynadığı filmlerde giydiği şapkalar, kostümler ve şahsi eşyaları yer alıyor. Sergide ayrıca Kanlı Nigar, Şabaniye, Postacı, Katma Değer Şaban, Hababam Sınıfı’nda giydiği kıyafetler de yer alıyor. Sergide Kemal Sunal’ın karneleri, diplomaları, SSK belgesi, kredi kartları, tıraş makinası, ayakkabısı, cep telefonu, gözlükleri yer alıyor.
 

ALİ SUNAL: “SERGİ ÇOK HOŞUMUZA GİTTİ”
 

Serginin açılışından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Ali Sunal, “Böylesi bir Uluslararası Film Festivali’nde Kemal Sunal’ın anılması ve bu şekilde saygı gösterilmesi çok hoşumuza gitti. Hak eden bir usta. O yüzden çok mutluyuz. Keyif içinde sergiyi geziyoruz. İnşallah burada sevenlerine ulaşır. İnşallah burada uluslararası başka hayranlar kazanır. Çok önemli bir ustaydı” dedi.

kemalsunal_sergi_antalya_1.jpg

GÜL SUNAL: “EŞYALARLA YAŞIYORUM”


1973 yılından beri eşyalarla yaşadığını ifade eden Gül Sunal ise, açılışta duygusal anlar yaşadıklarını söyledi. Gül Sunal, “Kolay değil bunlarla birlikte yaşadık biz. 1973 yılından beri bunlarla beraber yaşıyorum. Duygusal bir andı bizim için. Gözlerimiz dolacak, yani hayatın içinde olan duygular bunlar. Bu ürünler zaten bir aradaydı. Hepsi bir dolapta duruyordu. Biz bir yere taşınacağımız zaman önce bunları taşıyorduk. Daha sonra biz diğer eşyalarımızı taşıyorduk. Bunlar nasıl görüyorsanız tek tek dosyalarda, zarflarda veya askılarda bir arada duruyor. O yüzden bir daha toplama zahmetim olmadı” şeklinde konuştu.


“KEMAL SUNAL’IN FİLMLERİNİ SEYRETMİYORUM”


Eşyaların hepsinin kendisi için kıymetli olduğunu belirten Gül Sunal, eşinin filmlerini seyretmediğini ifade etti. Gül Sunal, “Hepsi benim için çok kıymetli. Çünkü hepsini beraber seçiyorduk. Giyerken ya da çıkartırken hep yanındaydım. Bunların hepsi tabi evimizin en değerli eşyaları.

O yüzden hepsi özel ve kıymetli. Ben Kemal’in filmlerini hiç seyretmiyorum. Bu ürünleri ben hazırladım ve ben getirdim buraya. Altın Portakal, Kemal’e, komedi oyuncusuna ilk defa bir erkek oyuncuya ödül verildi 1977 senesinde. Çok önemli bir ödüldü onun için. Çokta mutlu olmuştu. Sonra onur ödülü aldı. Özel bir festival Antalya Film Festivali. Böyle kapsamlı bir festivalin yapılmış olması çok önemli” diye konuştu.


Daha önce birçok yerde Kemal Sunal’ın eşyalarını sergilediklerini dile getiren Gül Sunal, “İstenirse tabi ki sergilemeye devam edeceğiz. Ben bütün Anadolu’ya gitmesini istiyorum. Sosyal medyada da bize yazıyorlar. Biz uzaktayız bizi de unutmayın diye. Tek başıma yapabileceğim bir iş değil. Davet olduğu sürece gideceğim” dedi.


“KEMAL KİMSEYİ ALDATMADI”


Kemal Sunal’ı herkesin kendilerinden birisi olarak gördüğünü belirten Gül Sunal, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Kemal onları aldatmadı. Kemal’in farklı bir yapısı var. Filmde gördükleri karakterle özel hayatındaki karakter çok büyük bir fark yoktu yaşantısıyla ilgili. Bir gerçeklik vardı Kemal’de, onu hissettikleri için. Şuanda 2 yaşındaki bir çocuk bile TV karşısında Kemal’i görünce kilitleniyorsa, farklı bir şey görüyorlar demek ki. Onu bende bilemiyorum, onu sosyologların incelemesi gerekiyor. “


TÜREL: “BÜTÜN SİNEMA SEVERLERİN KALBİNDE ÖLÜMSÜZ”


Böylesi bir sergiyi açmalarının kendileri için bir şeref olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, “Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal gibi usta bir oyuncuya bugün Antalya Film Festivali’nde sergisi vesilesiyle ev sahipliği yapmak bizim için bir şeref. Öncelikle bize bu olanağı sağladığı için Sunal ailesine teşekkür ediyorum.

Kemal Sunal sadece yaşadığı dönemlerde çektiği filmlerde değil, vefatından sonra da bütün sinema severlerin kalbinde adete ölümsüzleşmiş ve çok büyük takdir kazanmış büyük bir usta, büyük bir sanatçı. Bugün benim 2 tane oğlum var. Biri 5 yaşında, biri de 10 yaşında. Kemal Sunal’ın yaşadığı zamanlarda dünyada yoktular.

O günleri yaşamış değillerdi ama TV ekranlarında bir Kemal Sunal filmi gördüklerinde adeta ekrana yapışıyorlar. Onun filmlerini büyük bir heyecanla takip ediyorlar. Dolayısıyla böylesine büyük bir ustanın böylesine ölümsüzleşmiş eserlerini sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.