54. Uluslararası Antalya Film Festivali... GÖRKEMLİ BAŞLANGIÇ!

54. Uluslararası Antalya Film Festivali... GÖRKEMLİ BAŞLANGIÇ!

54. Uluslararası Antalya Film Festivali, dün gece düzenlenen görkemli bir törenle başladı.

Açılış gecesinde, festivalin resmi seçkisinde yer alan filmlerin dünyaca ünlü ve ödüllü yönetmenleri, dünyaca ünlü sinema sanatçıları, Türk sinema ve tevizyon dünyasının birbirinden ünlü yıldızları ve Antalyalı sinemaseverler buluştu.

Resmi seçkisiyle dünya sinemasının ilgi odağı olan 54. Uluslararası Antalya Film Festivali, görkemli bir törenle açıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gündüz gerçekleştirilen geleneksel kortej ile başlayan ve Antalyalılar tarafından büyük bir ilgi gören festival, açılış töreninde resmi seçkisinde yer alan filmlerin dünyaca ünlü ve ödüllü yönetmenleri, dünyaca ünlü sinema sanatçıları ile Türk sinema ve dizi sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Festivalin Artistik Direktörü Mike Downey ve Film Forum Direktörü Zeynep Atakan’ın konuşmalarıyla başlayan gecede, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel, “Antalya’yı sinema endüstrisinn en iyi merkezlerinden biri yapmak istiyoruz.

Festivalimizi şampiyonlar ligine taşımak istiyoruz. Türkiye’nin saygın ve uluslar arası bir festivali hak ettiğini düşünüyoruz.

Biz de Uluslararaı Antalya Film Festivali olarak uluslararası kulvarda daha güçlü bir şekilde yarışacağız ” dedi.

5 Usta İsme Onur Ödülü Verildi

Christopher Walken ve Juliette Lewis gibi dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla renklenen festivalin açılış töreni; konuşmaların ardından, ‘bu yıl kaybettiklerimiz anısına’ gösterilen film ile devam etti.

Hakan Şensoy’un büyüleyici keman performansıyla sahne aldığı gecede, sinemaya emek veren 5 “usta” isme onur ödülü verildi.

Sinemaya uzun yıllar emek veren Erkan Aktaş’a, usta oyuncu Suzan Avcı’ya ve Necla Nazır’a, usta yönetmen Osman Sınav’a ve dünyaca ünlü sinema yıldızı Christopher Walken’a verilen onur ödülleriyle teşekkür edildi.

Gecede ayrıca dünyaca ünlü oyuncu Juliette Lewis’e Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından ‘sinema şehrinin anahtarı’ takdim edildi.

Açılış töreninin sonunda; tamamı Türkiye’de çekilen ve dünya prömiyerini Antalya’da yapacak olan festivalin açılış filmi Türkiye-Bosna ortak yapımı “Never Leave Me” filminin Saraybosnalı yönetmeni, dünyanın en saygın kadın sinemacılarından Aida Begic ve filmde rol alan 8 Suriyeli çocuk, Menderes Türel tarafından sahneye davet edilerek izleyicilerle buluştu.

Türel, bir çok ülkenin kayıtsız kaldığı böyle bir dramı filme dönüştürdüğü için Aiada Begic’i tebrik etti.

Dünyaca Ünlü Yönetmenlerin Ödüllü Filmleri

Festivalde bu yıl ayrıca 2017 Un Certain Regard Jüri Özel Ödüllü “April’s Daughter” filminin daha önce pek çok festivalden ödül alan dünyaca ünlü Meksikalı yönetmeni Michel Franco;

“Redoutable” Akademi Ödülü sahibi Fransız yönetmeni Michel Hazanavicius;

Türk-Ürdün ortak yapımı ilk film olan “Misafir”in Türk yönetmeni Andaç Haznedaroğlu;

“The Florida Project” filminin ödüllü Amerikalı yönetmeni Sean Baker;

“Angel Wear White” filminin Çinli yönetmeni Vivian Qu;

Gürcistan yapımı “Scary Mother” filminin yönetmeni Ana Urushadze;

“Zor Bir Karar” filminin Türk yönetmeni Ender Özkahraman;

Vincent van Gogh’un hayatını ve gizemli ölümünü konu alan merakla beklenen animasyon filmi “Loving Vincent”ın yönetmenleri Dorota Kobiela ve Huch Welchman, Antalyalı sinemaseverlerle buluşacak.

İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof ‘un 2017 Un Certain Regard Ödülü sahibi “A Man of Integrity” filmi;

Çinli yönetmeni Ai Wei Wei “Human Flow” filmi; Naomi Kawase’nin 2017 Cannes Film Festivali’nde Ekümenik Jüri Ödülü’nü alan “Radiance” filmi ve Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismaki 2017 Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı ödülünü alan “The Other Side of Hope” filmi de resmi seçki de yer alan ve merakla beklenen diğer filmler.

Film gösterimleri bu yıl, 54. Yıla özel olarak hazırlanan “Festival Vadisi”ndeki Açıkhava sinemasında yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.