6.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali... JÜRİ AÇIKLANDI!

6.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali... JÜRİ AÇIKLANDI!

Film festivalleri kategorisinde seçkileri ve akademik içeriği ile farklılaşan “6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali” Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması için jüri üyeleri belirlendi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”nin altıncısı 29 Eylül 2016 Perşembe günü İstanbul Cemal Reşit Rey’de gerçekleşecek açılış galası ile kapılarını izleyenlerine açıyor.

Seçkileri ve akademik içeriğinde her yıl “Hak ve Adalet” olgusunu ön plana çıkaran festivalin Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde meslek alanlarında zirve yapmış saygın isimler yer alıyor. Başkanlığını, Arnavut yönetmen Isa Qosja yapacağı bu yılın jüri heyetinde; oyuncu Füsun Demirel, yönetmen İsmail Güneş, oyuncu Mert Fırat ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selman Dursun görev yapacaklar.

İstanbul Beyoğlu Atlas ve Feriye Sinemaları’nda; 30 Eylül-06 Ekim 2016  tarihleri arasında gösterimi yapılacak 10 film uzun metraj film kategorsinde ödülü arayacak.

Altın Terazi Uzun Metraj Film kategorisinde; Türkiye, Güney Kore, İspanya, İrlanda, İngiltere, Hollanda, Japonya, Gürcistan, Avusturya ve Peru’dan filmler izleyici ile buluşacak.

6. ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ

  • Festival 30 Eylül-06 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.
  • Film gösterimleri Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında yapılacak.
  • Festival hakkında basın toplantısı 21 Eylül 2016 Çarşamba günü düzenlenecek.
  • Açılış galası 29 Eylül 2016 Perşembe CRR’de (Cemal Reşit Rey) olacak.
  • Açılış filmi ünvanıyla 2016 Cannes film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülü kazanan Ma’Rosa (Rosa Anne) gösterime sunulacak.
  • Uzun metrajlı film yarışmasında; Türkiye, Güney Kore, İspanya, İrlanda, İngiltere, Hollanda, Japonya, Gürcistan, Avusturya ve Peru’dan 10 film ödülü arayacak.
  • Akademik toplantılar İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs’ünde Doktora Salonun’da gerçekleşecek ve herkese açık akademik toplantılara katılım ücretsiz olacak.
  • “Beyaz Perdeden Yansıyan Yoksulluk” ve “Sanat Adalet Getirir Mi?” konulu ünlü simaların konuşmacı olarak katılacağı 2 panel, Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.