9. ULUSLARARASI GÜLEN ÇOCUK ŞENLİĞİ GALA İLE SON BULDU!

9. ULUSLARARASI GÜLEN ÇOCUK ŞENLİĞİ GALA İLE SON BULDU!

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği(TOFD) tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği, İstanbul WOW Hotel & Convention Center ev sahipliğinde, Ceyhun Yılmaz ve Burcu Kara’nın sunumunu yaptığı gala gecesiyle son buldu.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü’nün desteği ve İstanbul WOW Hotel & Convention Center’ın ev sahipliğinde 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında dünyanın dört bir yanından çocuğun katılımıyla gerçekleşti.

Bu sene, Azerbaycan, Bosna Hersek, Fas, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Litvanya, Makedonya, Rusya gibi ülkelerden ve Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 200 engelli ve engelsiz çocuk 20-25 Nisan tarihlerinde İstanbul’da buluştu.

Dünya çocukları, Işık Üniversitesi öğrencileri mihmandarlığında şenlik boyunca hem öğretici hem de sosyal ve zihinsel yönlerini geliştirici birçok etkinliğe katıldı. Atölyeler, film gösterileri, konsey(açık oturumlar), Vialand ve Jurassic Land gezileri, İstanbul Boğazı ve İstanbul Akvaryum’a yapılan geziler, alışveriş ve oyun zamanı bu etkinliklerden bazılarıydı.

Şenliğin son gününde gerçekleştirilen gala gecesinde ise çocuklar yerel dans gösterilerini ve özel sahne şovları sergilerken, “Engelli çocuklara eşit yaşam haklarının sağlanması” mesajını Türkiye’den tüm dünyaya duyurdu. Gösterilerden en çok dikkat çekenlerden biri ise Trabzon’dan gelen Down Sendromlu grubun kolbastı oynamasıydı. Daha önce TOFD’un kuruluş yıldönümünde dans ekibinde yer alarak destek olan Burcu Kara da geceye şıklığıyla renk kattı.

TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, çok anlamlı bu uluslararası organizasyona Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin ev sahipliği yapmasından ayrıca memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ramazan Baş, konuşmasında; birbirinden farklı alanlarda gerçekleştirdikleri projelere değinerek Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin çok yönlülüğünü vurguladı. Şenliğe kurum ve kuruluşların yaptığı desteklere de değinen Baş, dernek ve katılımcı çocuklar adına tüm destekçilere teşekkür etti. Baş ayrıca, projede emeği geçen herkesi sahneye davet ederek plaketlerini takdiminde bulundu. Geceye esprili sunumuyla renk katan başarılı sunucu Ceyhun Yılmaz ise ; “Bir derneği ayakta tutan güzel insanların ayırdığı vakit ve derin kalpleridir. Bu anlamda güzel yüreğinden dolayı tüm destekçilere ve Sayın Başkan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Davetlileri arasında Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ergül Akçakaya, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Fener Rum Patrikhanesi Vekili Yuakim Billis’in de yer aldığı galada, destekçilere teşekkürlerin ardından gece sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.