AÇIK HAVA SİNEMASI'NDA "CASABLANCA" !..

AÇIK HAVA SİNEMASI'NDA "CASABLANCA" !..

Tarihi dokusu, muhteşem konumu ile düğün, davet ve etkinliklerin vazgeçilmez adresi, İstanbul’un en güzel panoramasına sahip Cemile Sultan Korusu, Türkiye’de bir ilk olacak muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

25 Temmuz 2015 Cumartesi gecesi, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) işbirliğiyle gerçekleşecek olan etkinlik ile, 1950’li yıllarda Amerika’da ortaya çıkan ve sonrasında tüm dünyada fenomen haline gelen Arabalı Sinema (Drive-in Movie), yarım asır sonra tekrar geri dönüyor.

Geçmişte yazlık sinemalarda kullanılan renkli ampullerle ışıklandırılacak 1000 m2’lik alanda, 50 klasik araçla gerçekleşecek arabalı sinema gecesinde, Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın başrollerini paylaştıkları, ABD film Enstitüsü tarafından tüm zamanların en iyi aşk filmi seçilen 1942 yılı yapımı “Casablanca” filmi gösterilecek.

Filmde Humphrey Bogart’ın kullandığı 1940’lı yıllara ait Buick marka aracın muadili de kurulacak dev perdenin yanından hazır bulunacak. Makinist ise kullanacağı ekipmanlarla birlikte klasik üstü açık bir kamyonetin üstünde yer alacak.

Filmin yarım asrı devirmiş Chevrolet, Buick, Desoto, Ford, Plymouth, Pontiac gibi artık klasikleşmiş araçların içinden izleneceği gecede, ses de ayarlanacak özel frekansla otomobillerin kendi hoparlörlerinden dinlenebilecek.

Nostaljik kostümlerle araçlara mısır ve dondurma servisi yapacak sinema çalışanlarının da bulunacağı etkinlikte, klasik severler de, dönemin ruhunu yansıtan gözlük, şapka, fular gibi aksesuarlar takacaklar.

Ayrıca 25 Temmuz 2015 Cumartesi günü, etkinliğe özel olarak bir kampanya düzenleniyor. Tüm gün havuz ve Cemile Sultan Korusu giriş ücreti 70 TL yerine 60 TL olacak, arzu edenler sinemaya da katılabilecek.

Arabalı sinemalar, bir dönem yurt dışında ailece gidilebilecek popüler eğlence mekânlarına dönüşmüş, ülkemizde de “Yazlık Sinema” formatında hayata geçirilmişti. Cemile Sultan Korusu’nun büyüleyici atmosferinde gerçekleşecek bu farklı etkinlik izleyenleri adeta geçmişe ışınlayacak. 

GENEL BİLGİ

TARİH:                    25 Temmuz 2015, Cumartesi

SAAT:                      21.00 – Karşılama

SAAT:                      21.45 – Arabalı Sinema Gösterimi / Film: Casablanca

YER:                        Cemile Sultan Korusu / Kandilli Mah. Ömürtepe Yokuşu Sok.No:6 Üsküdar, İstanbul / 0216 308 49 43

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.