Acun Ilıcalı... YİNE TELİF DAVASI!

Acun Ilıcalı... YİNE TELİF DAVASI!

Demet Sağıroğlu, “Arnavut Kaldırımı” adlı şarkısının “O Ses Türkiye”, “O Ses Çocuklar” ve “Rising Star” isimli yarışmalarda izinsiz kullanıldığı iddiasıyla Acun Ilıcalı’ya 15 bin liralık tazminat davası açtığı öğrenildi.

 

Demet Sağıroğlu'nun 'Arnavut Kaldırımı' adlı şarkısının izinsiz, haksız ve hukuka aykırı kullanımı için, 5 bin lirası maddi 10 bin lirası manevi olmak üzere toplam 15 bin tl tazminat talebinde bulunduğu gelen haberler arasında...

Geçtiğimiz yıllarda, Fikret Şeneş, kendisine ait eserlerin TV8'deki iki programda kendisinden izinsiz olarak yayınlandığı gerekçesiyle Acun Medya aleyhine dava açmış ve toplam 165 bin TL'lik telif bedeli ödemeye mahkum edilmişti.

Yine, Besteci Burhan Bayar ile Acun Ilıcalı, “O Ses Türkiye” ve “Yetenek Sizsiniz” isimli programlarda izinsiz kullanılan bir dizi şarkı nedeni ile davalık olmuştu.

 Mahkeme, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu şirketin toplam 45 bin TL maddi-manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Yargıtay da bu kararı onadı. Ilıcalı’nın avukatı karar düzeltme talebinde de bulundu ancak sonuç değişmedi; karar kesinleşti.

Ayrıca, Emrah, 'Unutabilsem', 'Götür Beni Gittiğin Yere' ve 'İhtiyacı Var' isimli eserlerinin 'O Ses Türkiye', 'Yetenek Sizsiniz' ve'Rising Star' isimli programlarda kendisinden izin alınmadan kullanılması iddiasıyla Acun Medya'ya 225 bin TL'lik maddi tazminat ve 119 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Davada karar henüz çıkmadı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.