Ahmet Giray... TEMATİK DEFİLELERDE ANADOLU KÜLTÜRÜNÜN  SON MODACISI !..

Ahmet Giray... TEMATİK DEFİLELERDE ANADOLU KÜLTÜRÜNÜN SON MODACISI !..

Denim tasarımcısı Ahmet Giray yaptığı tematik defileler ile ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Malatya da M.Ö 3500 lere kadar uzanan tarihi ile bilinen Arslantepe Höyüğü temalı uluslar arası katılımcıların yer aldığı i bir defile gerçekleştiren Ahmet Giray son olarak Ünlü Tamzara dokuması konsepti  bir çalışma yaparak Şebinkarahisar da bir defile gerçekleştirdi.

Malatya da yaşayan tasarımcı İstanbul dışında olmasına rağmen sektörel anlamda tanınmakta. Malatya da yaşayan tasarımcı İstanbul dışında olmasına rağmen kumaş ve tasarım anlamında sektörde kendini ispatlamış ve tanınmış bir isimdir.

Moda dünyasının Anadolu’dan yetişen son modacısı olarak bilinen Giray, Meslek aşkına sahip olan tasarımcı fiziksel olarak Türk Modasının kalbi niteliğindeki merkezlerden uzak olmasına rağmen sektörde hızlı bir ivme yakalamış ve adından sıkça bahsettirmiştir. 

Geçtiğimiz günlerde Şebinkarahisar Tamzara mahallesinde yapılan defile ile ilgili olarak bakın neler anlattı..”Tamzarada yaşamı anlatan tematik defilede Ceketlerin dönemsel öğeler ele alınarak kalıpları çıkarıldı. Tamzara dokumasının genel özellikleri gözetilerek kumaşlar dokundu. Örneğin Ebruli cekette özel bir iplik kullandık. İplik üç renge sahiptir. yatay çizgili olan takımda  ise doğal boyalarla elde edilen ipliklerle dokunmuştur. takım elbiselerde dikkat edilirse her üründe olduğu gibi bütün çizgiler dengeli bir şekilde birbirine denk gelmektedir. Pantolondaki desenlerle cekettekiler dahi birbirine denk gelmektedir.

Takılarda teşbih benzeri ögeler kullanıldı. Bunun nedeni Anadolu kültüründe yer alan ve sabır taşı olarak bilinen bu nesnelerin Anadolu halkının fedakarlığına ve iyi niyetine bir gönderme olarak kurgulanmıştır.

Ayakkabılarda yaz konseptine uygun olarak. Sandalet benzeri bağcıklı ayakkabılar kullanılmıştır. Şapkalar ise Anadolu kültürü içerisinde hala devam etmekte olan bir kültürü göstermektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.