Alaeddin Yavaşça... TÜRK SANAT  MÜZİĞİ'NİN ÇINARINDAN BÜYÜLEYEN KONSER!..

Alaeddin Yavaşça... TÜRK SANAT MÜZİĞİ'NİN ÇINARINDAN BÜYÜLEYEN KONSER!..

Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Müziği’nin dev bestekarı Sadettin Kaynak’ı anma konserinde sahneye çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, “Sadettin Kaynak Özel Konseri” düzenledi. 1961 yılında vefat eden, Türk Müziği’nin köşe taşlarından biri olan ünlü bestekar Sadettin Kaynak, bestelediği eserlerle anıldı.

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Sanat Müziği İcra Heyeti’nin Şef Aydemir Tuncer yönetiminde seslendirdiği eserler, Antalyalı sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. 

90 Yaşında sahneye çıktı 

Konsere Türk Müziğinin dev ismi Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça ve eşi Ayten Yavaşça da katıldı. İzleyiciler salona sığmadığı konser “Söyleyin, Nerde O Göz Nuru” adlı acem-kürdi makamında icra edilen eserle başladı. Konserde “Son Ümidim de Bitti”, “Güller Ne Hoştur”, “Gözden Irak Sevgilim” gibi eserler de seslendirildi.  

Gecede dev çınar Alaaddin Yavaşça da sahneye çıktı. 90 yaşındaki Prof. Dr. Yavaşça “Enginde Yavaş Yavaş Günün Minesi Soldu” adlı eseri seslendirerek geceye damgasını vurdu.

14 yaşındaki Serebral Palsi hastası Mustafa Mehmet Yılmaz da seslendirdiği “Deli Gönül Gezer Gezer Gelirsin” eser ile uzun süre alkışlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.