Alpay... MODA'DA BAYRAM SAHNESİ!

Alpay... MODA'DA BAYRAM SAHNESİ!

Türk Pop Müziği'nin efsane isimlerinden Alpay, bu yıl ikinci kez Kadıköylülerle buluştu.

Haber;  Kadir TOPRAKKAYA

Geçtiğimiz Şubat ayında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde verdiği konserin ardından, bu defa da İstanbul'un yeni etkinlik merkezi olarak kapılarını açan Moda Kayıkhanesi'nde sevenlerinin karşısına çıkan usta sanatçı büyük ilgi gördü.

30 ŞARKI 3 SAAT SÜREN BİR PERFORMANS

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı gecede 30 şarkı seslendiren Alpay'ın 3 saati aşan performansı uzun süre ayakta alkışlandı.

Prensibi olmamasına rağmen sahneden ayrıldıktan sonra konukların ısrarlı alkışları karşısında ikinci kez sahneye çıkan efsane sanatçı, "Bana çok güzel bir gece yaşattınız teşekkür ederim.

Ayrıca, 'Harikulede' olarak yorumlayabileceğim böylesine güzel bir mekanın ilk gecesine benimle başlamayı tercih ettikleri için bu mekanı kazandıranlara da teşekkür ederim" dedi. 

NESLİHAN DEMİRTAŞ EŞLİK ETTİ...

Gecenin konuklar tarafından, "Muhteşem" olarak yorumlanmasının nedenleri arasında, orkestrası ile Alpay'ın "Yetenekli ve çok güçlü bir sesi var" dediği Neslihan Demirtaş'ın solo vokal olarak eşlik etmesiydi.

Klavye'de Bilgehan, Klasik Gitar'da Barkın, Davul'da Osman ve Klarnet'de Emre'den oluşan orkestra, öylesine başarılıydı ki, konuklar adeta gece hiç bitmesin dediler.

Tabi mekanın sadece etkinlik merkezi olarak düzenlenmiş olması, duvarların doğal ve çıplak  tuğla ile kaplanması, ses ve ışık düzeninin olabilecek en yüksek kalitede olması kusursuzluğu tamamlayan diğer unsurlardı.

NORMA MIA'DAN FABRİKA KIZI'NA...

Alpay geceye bundan tam 58 yıl önce seslendirdiği, "Norma Mia" adlı şarkı ile başladı. Ardından, Carlos Almaran'ın 1954 yılında bestelediği, "Historia de un amor" adlı şarkıyı seslendiren Alpay, şarkının arasında, "Bu bir aşk hikayesi, öyle sıradan bir aşk hikayesi değil. 

İyiyi ve kötüyü anlamamı sağlayan, bir eşi daha olmayan bir aşk hikayesi..." bölümünü Türkçe seslendirerek konuklara, "Aşkın kıymetini bilin..." mesajı verdi. 

Daha sonra,  "Madrid'li Maria Maddelana" adlı şarkıyı İspanyol dansçının performansı eşliğinde seslendiren Alpay, geceyi ikinci defa seslendirdiği Fabrika Kızı ile noktaladı...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.