Anadolu Ateşi... 15 YILDIR GÜCÜNÜ ARTIRARAK YANIYOR!

Anadolu Ateşi... 15 YILDIR GÜCÜNÜ ARTIRARAK YANIYOR!

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu 15. Yılını önceki gece Ataşehir Ülker Sports Arena’da 20 bin seyirci önünde yaptığı en büyük gösterisi ile kutladı.

Kurulduğundan bu yana 97 ülkede , 4 bin gösteriyle, 40 milyondan fazla seyirciye ulaşan “Anadolu Ateşi” 15. yıl özel etkinlikleri kapsamında önceki gece Ataşehir Ülker Sports Arena’da 150 kişilik dansçı kadrosu, 400 metrekare sahne, 120 metrekare görüntü sistemi ile İstanbullu izleyicilerine muhteşem bir dans ziyafeti çekti. 20 bin kişinin tıka basa doldurduğu mekandaki gösteriye ilgi büyüktü. 

3 kuşak bir arada…

Mustafa Erdoğan tarafından kurulan ve büyük ilgi uyandıran Anadolu Ateşi Dans Topluluğu 15. yılını kutladı. Bu kapsamda 150 kişilik dansçı kadrosu ile ilk kez en büyük en kalabalık gösterisine ilgi büyüktü. Anadolu Ateşi’nin kurucusu ve hocası Mustafa Erdoğan “Ülker Arena ilk açıldığında ilk biletli etkinliğini Truva gösterisi ile yapmıştı.

Bu kez 15. Yılımızda doğum günümüzde, Ülker Arena’da 4. yılını kutluyor ve en büyük gösteriyi yine burada yapıyoruz” dedi. Mustafa Erdoğan ayrıca  “Anadolu Ateşi’nin ilk günlerinde 2001 yılında gazeteci arkadaşlarıma sizde şahit olun bu gösteri dünyayı gezecek demiştim.

Dediğim oldu ve şimdi büyük bir gösteri ile yine seyirci karşısındayız. Anadolu Ateşi 13 Şubat cumartesi gecesi İstanbul gösterisinin ardından 20 Şubat günü ise Ankara seyircisi ile “Ankara Congresium” salonunda buluşacak.

Anadolu Ateşi’nin 15 yılına bakış…

Anadolu Ateşi’nin temel konsepti medeniyetler buluşmasıdır. Doğu ile batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren bir dans portresidir.

Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek dünyaya modern standartlarda bir gösteriyi, bir kültürel şöleni sunmaktadır.

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi hemen  hemen her yöreden derlenmiş üç bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projedir. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedeflemektedir.

 Anadolu Ateşi, 2002 yılında dünya turnesine başlayarak Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Belçika, İsviçre, Martinik Adaları, Azor Adaları, Meksika, Rusya gibi ülkeler başta olmak üzere, Yeni Zellanda’dan Amerika’ya, Sibirya’dan Bahreyn’e, Umman’a, Güney Kore’ye, Çin gibi dünyanın dört bir tarafında gösteriler yapmış (bir çok ülkeye defalarca gidilmiştir), 40 milyondan fazla sanatsever tarafından izlenmiştir.

Bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi, ulusal kültürümüzün gücüyle, evrensele ulaşan en görkemli projedir.

Anadolu Ateşi, Türkiye’nin ilk çocuk Dans Topluluğu olan Kıvılcım’ı Ocak 2010’ta sahneye koydu. Aynı zamanda İstanbul başta olmak üzere Ankara, Antalya ve Gaziantep’te Dans Akademileri bulunmakta ve bu akademilerde dans eğitimleri verilmektedir.

 Dünyaca ünlü Dans Grubu Anadolu Ateşi düzenli olarak her yıl Nisan-Kasım arası yaz döneminde kendi gösteri mekanı Antalya Aspendos Arena’da haftada üç gün sahne almakta ve ülkemize gelen turistlere kültürel zenginliğimizi gerçekleştirdikleri gösteriler sunmaktadır.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, aynı zamanda yeni gösterisi “Aspendos Efsanesi Tarihe Yolculuk” gösterisi ile Aspendos Antik Tiyatrosu’nda her yaz seyircisiyle buluşmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.