Anadolu Ateşi... 17. YILINDA ANKARA'YI ISITTI!...

Anadolu Ateşi... 17. YILINDA ANKARA'YI ISITTI!...

17 yıllık Efsane bu kez Ankara'da seyircisiyle buluştu.

Anadolu’nun binlerce yıllık kültürel tarihini, her yöreden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziği ile harmanlayarak yansıtan Anadolu Ateşi, 17. yılına özel repertuarındaki yeniliklerle Congresium Ankara’da seyircisiyle buluştu.

 

Gösterinin açılış konuşmasını yapan topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Ankara’yı çok sevdiklerini dile getirerek, 3 gündür binlerce kişinin karşısına çıkmanın mutluluğundan söz etti. Konuşmasına Türkiye’nin değerli devlet balesi sanatçılarından Oktay Keresteci olmak üzere topluluğun eğitmen kadrosunu tek tek tanıtarak devam eden Erdoğan, gösteriyi 10 Şubat Cumartesi günü şehit düşen askerlere ithaf etti.

 

anadolu_03.jpg 

 

“İlk Dans Öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Saygı” söylemi ile başlayan Anadolu Ateşi gösterisi, 7’den 70’e 300 dansçısı ve dev prodüksiyonuyla izleyen herkese coşku dolu anlar yaşattı. “Anadolu Ateşi” gösterisi, Mustafa Erdoğan’ın 2018 yılında mülteci ve göçmenlerin hikayesini anlatmak için hazırladığı “Eden” projesinin müjdesini vermesiyle son bulurken, gecenin finalinde Mustafa Erdoğan 17 yıllık geleneği bozmayarak sahnedeki tüm dansçılarla birlikte dans ederek geceyi sonlandırdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.