Anadolu Ateşi... ASPENDOS'TA SEZONU AÇTI!

Anadolu Ateşi... ASPENDOS'TA SEZONU AÇTI!

Yeni dansçılar, yeni Koreografiler ve yeni kostümlerle Anadolu Ateşi Antalya Aspendos'ta sezonu açtı.

Genel sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın üstlendiği Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun gösterileri için, 9 yıl önce Antalya Serik'te inşa edilen Aspendos Arena'nın sezon açılışı 17 Nisan Cuma akşamı gerçekleştirildi.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Anadolu'nun binlerce yıllık kültürünü, büyülü dans ezgileriyle sahneye yansıttığı performansda, izleyicilere adeta rüya gibi bir gece yaşattı 

120 dansçısıyla, 1 aylık sıkı bir çalışmayla Antalya Serik'te görkemli bir şovla  sezonu açan Anadolu Ateşi Dans topluluğu, sergilediği özel sahne şovları ve görsel efektleriyle binlerce yıllık Anadolu medeniyetini ve folklörünü sahneye yansıttı. yerli ve yabancı binlerce izleyiciye zaman zaman Coşkulu zaman zaman duygulu anlar yaşattı.

Anadolu Ateşi genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan sahne öncesi basın mensuplarının Sorularını yanıtladı. 
Anadolu Ateşi gösterisinin içeriğini ve sahne Performansı maratonunu mikrofonlara anlatan Erdoğan Şunları söyledi.

"Aspendos'ta  sezonun ilk gösterisini yaptık. Gösterimizin ilk 15 dakikasında  tamamen  yepyeni koreografiler var. Dansçılarımızın arasına yeni dansçılar eklendi. Kostümlerimizi de bu seneye özel  hazırladık.
Aspendos Arena tiyatro sahnemiz Dünya'nın en büyük tiyatro sahnesi ve biz gösterilerimiz için inşa ettik. Antik tiyatroya 1 km mesafesindeyiz. Önümüzde 104 gösteri var. Yeni gösterimiz olan İstanbul dreams'e hazırlanıyoruz çok büyük bir gösteri olacak. Amerika turnemiz olacak yakın zamanda aynı tarihler de Çin'e de gideceğiz. Her yıl Çin'de 2 ay kalıyorduk. Ama bu sefer daha farklı olacak.Sincan Uygur Özerk Türk Bölgesi'ne ilk defa gideceğiz. Bir tanesi stad ta  olmak üzere bir kaç tane gösteri yapacağız. Oradan Kazakistan'a daha sonra da Pekin'e geçeceğiz. Kendi gücümüzle ve seyircimizin gücüyle bu gösterilerimizi yapıyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.