Antalya Uluslararası Piyano Festivali... “MEMLEKETİM” SÜRPRİZİ, AĞLATTI!

Antalya Uluslararası Piyano Festivali... “MEMLEKETİM” SÜRPRİZİ, AĞLATTI!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olan Antalya Uluslararası Piyano Festivali, ikinci konserinde sahnesinde yine dünyaca ünlü bir yıldızı ağırladı.

Piyano flamenko denilince dünyanın akla gelen ilk isimlerinden olan, Manolo Carrasco “Flamenko Tutkusu” adını verdiği konserde, Antalyalı müzikseverlere müzik ve dansın muhteşem uyumla harmanlandığı unutulmaz bir gece yaşattı.

Carrasco, konserine yoğun ilgi gösteren Antalyalı müzikseverlere yaptığı büyük sürpriz ile de duygu fırtınası estirdi.

“Sıradaki şarkıyı, Türkiye’de demokrasi uğruna yaşamını yitiren insanlara ithaf ediyorum” sözleriyle dinleyenlere seslenen ve “Memleketim” şarkısını çalan Carrasco,’yu müzikseverler dakikalarca ayakta alkışladı. Dinleyenlerden bazıları ise gözyaşlarına hakim olamadı.

21 Eylül’de Akdeniz Flarmoni Orkestrası’nın eşlik ettiği, şefliğini Gürer Aykal’ın üstlendiği “Zee Zee” rumuzlu piyano dahisi Zhang Zuo konseriyle muhteşem bir açılış yapan 17. Antalya Uluslararası Piyano Festivali, ikinci konserinde de yine dünyaca ünlü bir yıldızı ağırladı.

Piyano flamenko denilince, dünyanın akla gelen ilk isimlerinden olan Manolo Carrasco, 25 Eylül Pazar akşamı Antalyalı müzikseverlerle buluştu.

Besteci, piyanist ve orkestra şefi olan Carrasco “Flamenko Tutkusu” adını verdiği konserinde, dinleyicilere müziğin ve dansın harmanlandığı unutulmaz bir gece yaşattı.

Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

“MEMLEKETİM” ŞARKISI DUYGU FIRTINASI YAŞATTI!

Muhteşem konserinde dinleyicilerine büyük bir sürpriz yapan Carrasco, salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Piyanosunu bırakıp sahnenin önüne gelen sanatçı “Sıradaki şarkıyı, Türkiye’de demokrasi uğruna yaşamını yitiren insanlara ithaf ediyorum.” dedi ve “Memleketim” şarkısını çaldı.

Carrasco’nun yaptığı sürpriz karşısında bir hayli duygulanan müzikseverler, sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışladı.

Muhteşem kadrosuyla ses getiren Antalya Uluslararası Piyano Festivali, 1 Ekim’de, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği, dünyanın en iyi keman ve viyolonsel virtüözlerinden olan, müzik otoriteleri tarafından dünyadaki en iyi ilk on şeften biri olarak gösterilen ve dünyanın en büyüleyici kemancıları arasında ilk sırada anılan Julian Rachlin konseri ile devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.