Arapsaçı... SINAV SORUSU OLUYOR!

Arapsaçı... SINAV SORUSU OLUYOR!

30 Mart’ta seyirciyle buluşacak olan iddialı komedi filmi 'Arapsaçı’nın yönetmeni Ömer Faruk Yardımcı ve başrol oyuncusu Ayhan Taş, Kültür Üniversite’si öğrencileriyle söyleşide buluştu.

Yönetmen Ömer Faruk Yardımcı ve oyuncu Ayhan Taş, Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde dün düzenlenen Kısadan Uzuna adlı söyleşiye katıldı.

Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü mezunu olan Ömer Faruk Yardımcı’nın senaryosunu kaleme aldığı ve yönetmen koltuğuna oturduğu ‘Arapsaçı’ filmi, vizyon sonrası üniversite öğrencilerine sınav sorusu olarak sorulacak.  

Deneyimlerini Aktardılar

Ömer Faruk Yardımcı, dördüncü sinema filmi Arapsaçı vizyona girmeden önce yönetmenlik kariyerine geçişini ve deneyimlerini, ‘Dört Köşe’ ve Arapsaçı filminin başrol oyuncusu Ayhan Taş ile birlikte öğrencilere aktardı.

İki saat süren keyifli söyleşide ikili, İletişim Tasarımı bölümü öğrencilerinden tam not aldı.

arapsaci_soylesi.jpg

Rakibini Tebrik Etti

Ömer Faruk Yardımcı son filmi ile ilgili olarak “Arapsaçı, aslında birbirine girmiş bir ottur. Bizim filmimiz de bir ceketten dolayı olayların birbirine girme hikayesidir.

30 Mart’ta, Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği Kelebekler filmiyle aynı tarihte vizyona giriyoruz. Helal olsun, 18 günde film çekip En İyi Film Ödülü aldı.

Rakibim olmasına rağmen her platformda paylaşıyorum. Çünkü güzel bir şey yapıyor. İnşallah izlenir, beraber izleniriz” dedi.

Hamlet mi Sezai mi?

Birçok kişinin hayatına Kardeş Payı’ndaki Sezai karakteriyle giren Ayhan Taş’a aynı dizide başka bir karakteri oynamak isteyip istemediği soruldu.

Taş, “Ben doğaçlama tiyatroyu seçtim çünkü her gün aynı diyalogları oynamak istemiyorum.

Bana “Dört yıl boyunca Hamlet mi oynamak istersiniz, Sezai mi?” diye sorsanız Sezai derim.

Aynı dizide başka bir karakter olmayı hiç düşünmedim ama olsaydım o zaman da o karakter konuşulurdu” diye konuştu.

30 Mart’ta vizyona giriyor

Çekimleri İstanbul’da yaklaşık 1,5 ayda tamamlanan iddialı komedi filmi ‘Arapsaçı’ hikayesiyle dikkat çekiyor.

Başrollerini Hakan Meriçliler, Açelya Topaloğlu, Şinasi Yurtsever, Ayhan Taş ve Burak Satıbol’un paylaştığı film 30 Mart’ta vizyona giriyor.

Yapımını Insignia Yapım’ın gerçekleştirdiği, yönetmenliğini Ömer Faruk Yardımcı’nın üstlendiği filmin senaryosunu ise Ömer Faruk Yardımcı ve Ayşe Işıkmen kaleme aldı.

Hayatları Arapsaçı'na Dönüyor

‘Arapsaçı’nda, eski bir aktörün şöhretli zamanlarından kalan deri ceketi, rastlantısal olaylar sonucunda birbirinden farklı insanların hayatlarını kesiştirir.

Üstüne üstlük ceketin içinde büyük ikramiye çıkmış loto kuponu vardır ve bundan kimsenin haberi yoktur.

Elden ele gezen bu deri ceket, tüm karakterlerin hayatlarını kökünden değiştirecek ve adeta Arapsaçı'na döndürecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.