Arif Susam... PAZAR GEZMESİNE ÖZEL MİNİ KONSER!

Arif Susam... PAZAR GEZMESİNE ÖZEL MİNİ KONSER!

Taverna müziği deyince akla gelen isimlerin başında olan, ünlü sanatçı Arif Susam, Silivri’deki evinin kapılarını Nazlı Ilıcak’la Pazar Gezmesi’ne açtı.

“Bu evi almamıza Şahin Özer vesile oldu”

Yılın yarısından fazlasını Silivri’deki yazlıklarında geçirdiklerini anlatan Arif Susam şunları söylüyor: “Burada çok fazla komşumuz oldu. Orhan Gencebay, rahmetli Ahmet Sezgin, Osman Yağmurdereli, Cengiz Kurtoğlu, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur komşumuz oldu. Yanımızda Şahin Özer oturuyordu. Zaten bu evi almamıza da o vesile oldu. Burada çok güzel bir komşuluk vardır.”

Arif Susam, Pazar Gezmesi için mini bir konser verdi

Taverna müziği denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Arif Susam, Nazlı Ilıcak’la Pazar Gezmesi için mini bir konser verdi. Ünlü sanatçı konserinde Ferdi Özbeğen’in unutulmaz şarkısı Dilek Taşı’nı, Eller Havaya’yı ve daha birçok şarkıyı seslendirdi. Ünlü sanatçının eşi Perihan Hanım da, ‘Bir ilkbahar sabahı’ şarkısında Arif Susam’a eşlik etti.

Arif Susam piyanist şantörlüğe nasıl başladı?

Konservatuvarda klasik batı müziği okuyan Arif Susam, tavernalarda çalışmaya ne zaman başladığını şu sözlerle anlatıyor: “Bizim önümüzü açan Ferdi Özbeğen’dir. Onu görünce ben de piyanist şantör olmak istedim. İlk kez Tarabya’da çaldım ama o zamanlar tanınmıyordum. Bir gün beni Şahin Özer aradı. Bana ‘Senin sahnede yaptığın olayı kaset yapalım’ dedi. Bu benim kafama pek yatmadı. Şahin Özer’e ‘ya senin paran çok ya da aklın yok’ dedim. Neyse, kaset işine girdik. Araya alkışları koyduk. Kaseti gönderdiğimiz birçok depo ‘Bu tutmaz’ dedi. Ama birden kaset tuttu ve o dönem ilk kasetin 500-600 bin sattı. İkinci kasetim ‘Tavernada Yıldönümü’ ise promosyonsuz 1,5 milyon sattı.”

“İstanbul’da konservatuvarda, 8 yıl yalnız başıma yatılı okudum”

Elazığlı olan Arif Susam, İstanbul Üniversitesi Klasik Batı Müziği bölümünde 8 yıl yalnız başına nasıl okuduğunu şu sözlerle anlatıyor: “6 yaşındayken ailemle beraber İstanbul’a göç ettik. Ama annem burada, şehirde yapamadı. Babamı da aldı, Elazığ’a döndü. Tek başıma burada kaldım. Tabii ki zor, anne-baba yok. Ağlıyordum. Çocuğum, 11 yaşındayım. Herkesin ailesi İstanbul’daydı. Tatillerde okul boşalırdı. Ben koskoca okulda tek başıma kalırdım.”

“Cengiz Kurtoğlu ile kardeş gibiyiz”

Arif Susam, Cengiz Kurtoğlu ile 28 yıldır dost olduklarını şu sözlerle anlatıyor: “Cengiz’le aramızda kesinlikle rekabet yok, biz onunla kardeş gibiyiz. Bu sitede de beraberiz zaten. Aynı ekoldeniz. Ama onun tarzı bambaşka, genelde şarkıları daha slow.”

Sakıp Sabancı, Arif Susam’a neden hayrandı?

Arif Susam, ünlü iş adamı Sakıp Sabancı’nın kendisine olan hayranlığını şu sözlerle anlatıyor: “Allah gani gani rahmet eylesin. Sakıp Sabancı beni daha önce dinliyormuş. Benim ‘Kara Kara Kapkara’ şarkımı çok seviyormuş. Hanımına söylüyormuş. Benimle buluşmak istemiş. Sakıp Sabancı beni hanlarına çağırdı, bütün gün beni ağırladı. Gezdirdi beni, nasıl bu hale geldiklerini anlattı. Köşeye de bir klavye koymuş. ‘Bana çalsana’ dedi. Sonra manşetlere ‘TavernaSA’ diye yazıldı.

“Mizah konusu yapılmak hoşuma gitti”

Arif Susam, Ata Demirer’in taklidini yapmasını nasıl karşıladığını şu sözlerle anlatıyor: “Valla, mizah konusu yapılmak çok hoşuma gitti. Zaten Ata Demirer, sanırım gelip beni izlemiş. Beni çok iyi gözlemlemiş. Mimiklerimi, sesimi çok güzel taklit ediyor.” Arif Susam ayrıca çok beğendiği bir oyuncu olan Şener Şen’in Pazar Gezmesi için taklidini yaptı.

Arif Susam ve torunu Arif, Nazlı Ilıcak’la beraber futbol oynadı

Nazlı Ilıcak’la beraber futbol oynaya Arif Susam ve torunu Arif, keyifli vakit geçirdi. Kaleye geçen Arif Susam’a torunu Arif ve Nazlı Ilıcak şut çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.