ARKADAŞLIK UYGULAMALARI KİŞİSEL HAYATINIZI NASIL ETKİLİYOR?

ARKADAŞLIK UYGULAMALARI KİŞİSEL HAYATINIZI NASIL ETKİLİYOR?

Çevrimiçi arkadaşlık, milyonlarca insanın hayatının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ve bu şaşırtıcı değil çünkü çevrimiçi arkadaşlık çevrimdışından çok daha rahat ve daha kolay. Ve yeni arkadaş veya bir ruh eşi bulmak için günümüzde site seçenekleri çok geniş.

Günümüz web arkadaşlıklarının öncülerinden biri, ortak ilgi alanlarına ve kişilik özelliklerine dayalı daha modern bir arkadaşlık konsepti sunan Match.com'du. Daha sonra, ilginç ve umut verici arkadaşlıklar için daha da fazla fırsat sağlayan birçok alternatif site ve uygulama ortaya çıktı. Ancak o anda, geliştiriciler bu formatın genel olarak insanların hayatlarını ne kadar değiştireceğini hayal bile edemezlerdi. Bugün tam olarak bu konuda konuşmak istiyoruz.

Arkadaşlık uygulamalarının avantajları ve dezavantajları hakkında objektif bakış

Arkadaşlık uygulamalarının orijinal konsepti neredeyse mükemmel görünüyor. Dünyanın her yerinden yüzlerce ve hatta binlerce insanla tanışabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Her türlü arama ve eşleşme filtresini kullanabilirsiniz. Ya da yakındaki kullanıcıları arayabilirsiniz, böylece gelecekte çevrimdışı arkadaşlık ve birbirinizi daha iyi tanımak daha kolay olacaktır.

Teoride tüm bunlar çok ilginç ve çekici görünüyor. Ama pratikte durum nasıl?

2020 yılında "Arkadaşlık pazarları: nedir, nasıl çalışır, ilişkilerin nasıl değiştiği" makalesi yayınlandı. Oldukça kapsamlı ve kapsamlı ancak biz bir anahtar fikirle ilgileniyoruz: arkadaşlık uygulamaları, bir yandan birçok yeni tanıdık nedeniyle benlik saygısında bir artışa yol açabilecek ancak diğer yandan hayal kırıklığı ve kızgınlığa yol açabilecek sınırsız bir potansiyel partner seçimi yanılsaması yaratıyor.

Ancak, arkadaşlık uygulamalarını suçlamak büyük ölçüde anlamsızdır. Bu sadece nasıl doğru kullanılacağını öğrenmeniz gereken bir araçtır. Ve ayrıca — özellikle tanıştığınız insanları dikkatlice inceleyin. Çünkü bir arkadaşlık uygulamasındaki iletişim genellikle başka bir kişinin önyargılı bir şekilde değerlendirilmesine yol açar.

"Farklı Bağlanma Stillerine Sahip Kişilerin Dijital Arkadaşlık Uygulamalarını Kullanımı" başlıklı bir başka makalede araştırmacılar üç bağlanma stili belirlemiştir: güvenli, güvensiz ve kaçıngan. İlk kategorideki kişilerin uzun süreli ilişkiler içinde olma olasılığı daha yüksektir, çok açık ve samimidirler. Güvensiz bağlanma stiline sahip bireyler genellikle endişe ve kendinden şüphe duyarlar ve bir partnere bağımlı olma eğilimindedirler. Kaçıngan stile sahip kullanıcılar yüzeysel tanıdıkları tercih eder ve yakınlıktan kaçınırlar.

Sorun şu ki, bir arkadaşlık uygulamasında yalnızca metin sohbeti kullanarak iletişim kurarken, karşınızda ne tür bir insan olduğunu, hangi hedefleri ve güdüleri olduğunu, sizinle bir ilişki kurmak isteyip istemediklerini veya sıkıldıklarını ve bir yabancıyla sohbet ederek yarım saat geçirmeye karar verdiklerini anlamak çok zordur. İşte bu yüzden alternatif bir yaklaşıma ihtiyacımız var!

Çevrimiçi görüntülü sohbet: daha iyi iletişim için arkadaşlık uygulamalarına alternatif

Kameralı sohbetler ve arkadaşlık uygulamaları arasındaki temel fark, tam olarak iletişim biçiminde yatmaktadır. Web kamerası sohbetlerinde, büyük çoğunluğunda iletişim video aracılığıyla gerçekleşir. Yani, partnerinizi önünüzde görürsünüz, sesini duyarsınız, iletişim şeklini değerlendirirsiniz vb. Neredeyse gerçek hayattaki gibi!

Canlı kameralı sohbette arkadaşlık için size birkaç önemli avantaj daha sağlar:

  1. Partner aramak için kullanışlı filtreler (seçilen platforma bağlı olarak).
  2. Yeni insanlarla gecikmesiz hızlı bağlantı.
  3. Dünyanın her yerinden potansiyel partner seçeneği.

Ayrıca, rastgele kameralı sohbet, çevrimdışı arkadaşlığa hazır olmayan ve Web'de daha rahat hisseden çekingen ve utangaç insanlar için gerçek bir keşiftir. Onlar için, bu tür sitelerde arkadaşlık ve sohbet etmek gerçekten mutlu bir ilişkiye giden bir bilet olabilir.

Kısaca popüler cam to cam sohbetlerden bahsedelim:

  • Chatspin — cinsiyet ve ülke filtreleri ile oldukça iyi bilinen web kamerası sohbeti. Dil filtresini de kullanabilirsiniz. İlginç özelliklerden, yüzünüzü gizleyebileceğiniz ve kendinize daha fazla anonimlik sağlayan sanal A / I maskelerine dikkat çekmeye değer.
  • Tinychat — tam olarak klasik bir rastgele kameralı sohbet değil ancak başkalarının yayınlarını yayınlayabileceğiniz veya izleyebileceğiniz bir video yayın hizmeti. Ayrıca yakındaki yayıncılar için bir arama işlevi de var.
  • Dirty Roulette — tahmin edebileceğiniz gibi, daha "seksi" iletişimi tercih eden yetişkin biri kitle için canlı bir kamera sohbetidir. Yalnızca +18.
  • Bigo Live — rastgele kameralı sohbet ve video yayın hizmetinin bir kombinasyonu. Herkes için uygun olmasa da arkadaşlık ve iletişim için oldukça uygun bir platform. Birçoğu için Bigo Live işlevi gereksiz görünebilir.
  • ChatRandom — cinsiyet filtresi ve ilgi alanlarına göre arama ile ücretsiz cam to cam sohbetin yanı sıra birçok katılımcının aynı anda sohbet edebileceği tematik sohbet odaları. Bu iletişim formatıyla ilgileniyorsanız, denemenizi öneririz.
  • CooMeet — sadece kızlarla tanışmak isteyen erkekler için mükemmel bir kamerada canlı görüntülü sohbet. Hepsi asla hata yapmayan cinsiyet filtresi ve kızların profillerinin doğrulanması sayesinde. Böylece, burada sadece sahte hesap ve bot yoktur. CooMeet'in işlevsel bir web sürümünün yanı sıra iOS ve Android için uygulamaları vardır.
  • Bazoocam — rastgele insanlarla sohbet edebileceğiniz ve onlarla mini oyunlar oynayabileceğiniz biraz modası geçmiş ama hala popüler bir çevrimiçi kameralı sohbet. Bazoocam ayrıca kendi video yayın platformuna sahiptir.
  • Chat Alternative — bir sohbet partneri aramanızı hassaslaştırmak için cinsiyet filtresini kullanabileceğiniz oldukça popüler bir canlı kameralı sohbet daha. Bunun dışında, bu tüm avantajları ve dezavantajları ile oldukça klasik bir sohbet ruletidir.

Bugün arkadaşlık sitelerinin ve uygulamalarının kullanıcılar üzerindeki etkisini tartıştığımıza göre, web kameralı sohbetlerini de aynı bağlamda değerlendirmek gerekir.

Çevrimiçi görüntülü sohbetler çevrimiçi arkadaşlık yaklaşımını nasıl değiştiriyor?

Birçok yönden, rastgele kameralı sohbetler daha geleneksel arkadaşlık hizmetlerine çok benzer — bu bir gerçek. Öte yandan, iletişim ilkelerinin farklı olması nedeniyle birkaç temel farklılıkları vardır. İşte biz de tam olarak bundan bahsetmek istiyoruz.

  1. Cam to cam sohbette iletişim, insanların daha iyi açılmasına yardımcı olur. Kural olarak, görüntülü konuşmalar daha samimi ve bir anlamda "insanidir". Ekran aracılığıyla da olsa görsel temas çok önemli bir rol oynar. Bu nedenle, bir kişiyi daha iyi tanımak istiyorsanız, onunla video yoluyla iletişim kurun.
  2. Web kamerası sohbetleri iletişim becerilerini "pompalar". Tüm insanlar yabancılarla tanışmak ve iletişim kurmak konusunda rahat değildir. Özellikle de gerçek hayatta. Ve rastgele kameralı sohbetler bir tür "eğitim" haline gelir, bu sayede sonraki iletişim çok daha kolay ve daha rahat olacaktır. En utangaç ve mütevazı insanlar bile.
  3. Canlı kameralı sohbette, partnerinizi daha hızlı ve daha objektif bir şekilde tanıyabilirsiniz. Mesajlaşma, çok uzun ve samimi olsa bile, size bir kişi hakkında objektif bir fikir vermez. Gerçekte, tamamen farklı olduğu ortaya çıkabilir. Büyük olasılıkla hayal ettiğiniz kadar mükemmel değildir. Bu nedenle, mesajlaşma yoluyla tanışma genellikle hayal kırıklığına yol açar. Web kamerası sohbetlerinde bu çok daha az sıklıkta olur.

Diğer şeylerin yanı sıra, kameralı sohbetteki iletişimin kullanıcıların en ilginç şeyleri öğrenmelerine olanak tanıdığını da eklemek gerekir — diğer insanlar hakkında, hobileri ve ilgi alanları hakkında, en sevdikleri şehirler ve ülkeler hakkında ... Sadece konuşmakla kalmaz, deneyimlerinizi ve izlenimlerinizi paylaşırsınız, bir fotoğraf veya video gönderebilirsiniz, hatta tamamen sıra dışı bir video görüşmesi bile düzenleyebilirsiniz: en sevdiğiniz filmi veya diziyi birlikte izleyin, bir video oyunu oynayın, Google Haritalar'da sanal bir tura çıkın ve çok daha fazlasını yapın! Modern internet teknolojileri bize muazzam fırsatlar sunuyor. Ve bunların sayısı muhtemelen gelecekte daha da artacak. Bu nedenle, sonuç olarak, bu alandaki güncellemeleri takip etmenizi ve en ilginç olanları kaçırmamanızı tavsiye etmek istiyoruz.

Rastgele kameralı sohbet, modern bir insan için gerçek bir keşiftir. Önemli olan, onu nasıl doğru kullanacağınızı öğrenmek ve kendiniz için kesin hedefler belirlemektir. Ve sonra web kamerası sohbetindeki iletişim size sadece zevk getirecek!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.