"Art House"...SEZONU "SİHİRLİ REÇELLER" OYUNU İLE AÇIYOR!..

"Art House"...SEZONU "SİHİRLİ REÇELLER" OYUNU İLE AÇIYOR!..

Sanatı sanatseverlerle buluşturan Art House, çok yakında tiyatro perdesini de açıyor. Sihirli Reçeller oyunu ile seyirciyle buluşacak olan sanat merkezi, aynı zamanda kendi dalında profesyonellerin buluştuğu birçok atölyeye de ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında kapılarını açan merkez, İstanbulluların sanatla bütünleşebileceği imkanlar sunuyor.

Tiyatrodan yazarlığa, sinemadan fotoğrafçılığa, resimden heykeltıraşlığa birçok alanda eğitim veren Art House Cafe ve Sanat Merkezi, çok kısa zamanda sanatçı ve sanatseverlerin uğrak bir merkezi haline geldi.

Merkezin kurucusu ve sahibi ise televizyoncu Hamide Esin.

Esin’in sanat merkezi kurma fikri ise kendisinin sanata dair çalışmaları yani tabloları ve yıllarca emek verdiği sinema televizyon sektörünün tozunu yutması diyebiliriz.

Her yaştan ve alandan sanatseverin kendine yönelik bir şeyleri bulabileceği sanat atölyesinde imkanlar ise inanılmaz. Bu merkezi bir kez ziyaret etmeniz bile, sanatla iç içe olmanız açısından yeterli.

Yaklaşık 3 aydır yoğun bir tempoyla çalışmalarına devam eden sanat atölyesi şimdi de ilk kez sahnelenecek müzikli çocuk oyunu için kolları sıvadı.

Tek perde sahnelenecek oyunun yazarı İlker Kalay, süresi ise 40 dakika. Oldukça renkli bir atmosfer yaratılarak gerçekleşecek bu tiyatro eseri, çocuklarınız ve sizler için keyifli bir deneyim olacak.

Sihirli Reçeller’in oyuncuları ise; Zuhal Güven, Nalan Hüçlü, Büşra Saraç, Gülçin Kartal, Mustafa Doğan gibi başarılı tiyatrocular.

AÇILIŞTA ÖNCELİK ÇOCUKLARIN!
“Çocuklarımız geleceğimiz” ilkesiyle hareket eden Art House sanatçıları, onların hayal dünyasını bozmadan, gerçek yaşamdan verdikleri kesitlerle yapıtlarını üretmeye devam ediyor. Sihirli Reçeller’in yazarı İlker Kalay’dan oyununu bizler için özetlemesini istedik.

“Zeynep evinden habersizce çıkıp, köyünün dışındaki ormanda kaybolur. Persula masallardaki gibi bir orman evinde yaşamaktadır.

Onun, sihirli reçelleri ve kötülüklerle dolu bir kalbi vardır. Ormanda yolunu kaybetmiş, masum bir çocuk, tam da Persula’nın aradığı avdır.

Her hikâyenin bir kötüsü olduğu gibi bir de iyisi vardır. Bu hikâyenin iyisi de İyilik Babası’dır. İyilik Babası’nın çabaları, Zeynep’i kötü kalpli büyücü Persula’nın elinden kurtarmaya yetecek mi?

Zeynep’in macerasını merak eden herkesi oyunumuza bekliyoruz. Hep birlikte izleyip göreceğiz.”

Art House Cafe ve Sanat Merkezi Kurucusu Hamide Esin ise bakın bizlere nasıl bir çağrıda bulunuyor.

“Sezonun, aynı zamanda Art House Kafe tiyatrosunun açılışında öncelik çocukların. Sihirli Reçeller adlı çocuk oyunumuzla, sezona, mekâna ve izleyiciye ilk merhabamızı göndermenin heyecanı ve mutluğunu yaşıyoruz.

Biraz da sabırsızlanıyoruz. Heyecan ve mutluluğumuza eşlik; Zeynep’in macera dolu hikâyesine ise tanıklık etmeye davet ediyoruz sizleri. Gelirsiniz değil mi? Gelirseniz her şey çok süper olacak bizden demesi!”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.