Asena... İLK OYUNCULUK DENEYİMİ!

Asena... İLK OYUNCULUK DENEYİMİ!

Ünlü isimleri bir araya getiren ‘Evlilik Curcunası’ adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Provalarına tam gaz devam edilen oyunun afiş çekimleri için bir araya gelen oyuncular çekimlerde enerji ve uyumlarıyla dikkat çekti.

İsrailli ünlü tiyatro yazarı Ephraim Kishon’un “Nikah Kağıdı” adlı oyunundan uyarlanan ve yönetmenliğini Kubilay Zerener’in yaptığı oyunda Mehmet Çepiç tesisatçı Yahya’yı, Janset evin hanımı Ela’yı, Asena Ela ve Yahya’nın dedikoducu ve işveli komşusu Şennur'u, Seda Demir evin nişanlı kızı Mine'yi, Fatih Ayhan Mine'nin ana kuzusu nişanlısı Ruhi'yi, Serdar Sevtekin ise evin kızı Mine'ye aşık olan Rüştü'yü canlandırıyor.

19-25 Nisan tarihleri arasında farklı şehirlerde seyirciyle buluşacak olan oyunun ilk durağı 19 Nisan’da Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi.

Kısa bir turnenin ardından 5. Oyunuyla İstanbul seyircisinin karşısına çıkacak olan ‘Evlilik Curcunası’ oyuncuları geçtiğimiz gün basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ASENA’NIN İLK OYUNCULUK DENEYİMİ

Asena, Seda Demir, Janset, Mehmet Çepiç, Fatih Ayhan ve Serdar Sevtekin’in rol aldığı ‘Evlilik Curcunası’ oyuncuları, oyunun ilk gösterimi öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı.

‘Evlilik Curcunası’ ile ilk tiyatro deneyimini yaşayacak olan Asena; “Benim ilk deneyimim olduğu için çok heyecanlıyım. Daha önce hiç rol yapmamış biri olarak tiyatroda olmak müthiş zor bir şey.”

asena_evlilikcurcunasi.jpgasena_janset_evlilikcurcunasi.jpg

İlk teklifin nasıl geldiğinin sorulduğu Asena; “ İlk olarak şaka yaptıklarını düşündüm. Gerçekten ciddiler mi diye düşündüm. Sinema teklifi gelse belki bu kadar şaşırmazdım ama tiyatroda insanların önünde canlı canlı oynamak çok zor.” diye konuştu.

Oyunda koca meraklısı Şennur’u oynayan Asena, karakteri hakkında; “Kaslı erkekleri seven ve cilveli bir kadın.” dedi.

SURVİVOR’DAN TİYATRO SAHNELERİNE

Oyunda evin kızı Mine’yi canlandıran Seda Demir. “Tiyatro benim için çok önemli. Yaprak Dökümü zamanında da 72.Koğuş oyununda oynamıştım.

Tiyatroda oyunun sonunda olan alkışlanmanın hazzını hiçbir yerde alamıyorum. O duygunun manevi olarak hiçbir karşılığı yok.” dedi. Katıldığı Survivor yarışması ile ilgili de konuşan Seda Demir; “Erken elendim.

Yarışmayı doğru düzgün anlayamadım. Kameralar karşısında kendimi iyi ifade edemedim.”dedi. Yarışmadan sonra hayatınızda neler değişti? sorusuna, “ Artık insanlara hiç güvenmiyorum. Eskiden insanların daha samimi olduğunu düşünüyordum.

Karşımdaki insanların kötü niyetli olduklarını hiç düşünmezdim artık kendimi korumaya aldım.” diye cevap verdi.

BAŞARIYI GÖRÜNCE YAPMAK İSTEDİK

Oyununun hikayesinden bahseden Mehmet Çepiç, “1955 yılında Türkiye’nin Aziz Nesin’i dediğimiz İsrailli yazar Efraim Kişon tarafından kaleme alındı. 70’den fazla ülkede çeviri yapılıp, sahnelendi bu eser.

Dört yıl önce Sevtekin Fikir Sanat olarak yapmak istedik ama o zamanki imkanlar el vermedi. ‘Kocamın Nişanlısı’ tiyatro oyunumuzdaki başarıyı görünce, bizde yapmak istedik” dedi.

Hikayeyi anlatan oyuncu, “Kızımızın sevgilisi ailemizi merak ediyormuş. Anne ve babasının evlilik cüzdanını merak ediyormuş. Daha sonra bizde evlilik cüzdanını bulamıyoruz.

Daha sonra gelişen komik olaylar geçiyor” diye konuştu. Hazırlık süresinde Beşiktaş ve Şişli Belediyesi’ne teşekkür eden Çepiç, “Birbirinden yetenekli oyuncular var.

Janset bunların başında geliyor. Oryantal Asena’yı tiyatroda çok farklı göreceksiniz. Altı hafta ‘Survivor’da kalan Seda da bizlerle olacak” dedi.

EZİYETE GİRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Yahya Borucu’nun eşi Ela Borucu karakterini canlandıran Janset, “Kendi halinde bir insan. Dikiş dikmeyi seven, kendine ait bir atölyesi olmasını diliyor. Küçük bir köyden eşine baskı yaparak, İstanbul’a geliyor” dedi.

Son dönemde dizilerde olmayan oyuncu, “Altı yıldır dizi projesi kabul etmiyorum. Bu dönemde Oyuncular Sendikası ve Telifler Birliği’ni kurduk.

O süreçte zaten oyunculuk yapmaya vaktim yoktu. Oyunculuğumuzu daha iyi yapabilmek için uğraşıyorduk. Çalışma şartları düzelene kadar o eziyete girmeyi düşünmüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.