Atıf Yılmaz... KISA FİLM FESTİVALİ'NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

Atıf Yılmaz... KISA FİLM FESTİVALİ'NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına düzenlenen 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali düzenlenen görkemli gala gecesi ile sona erdi.

 Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ın ve Atıf Yılmaz’ın eşi Deniz Türkali’nin katıldığı tören, duygu dolu anlara sahne oldu.

 Kurmaca, Belgesel ve Canlandırma/Animasyon kategorilerinden toplam 260 filmin katıldığı 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nde Kurmaca kategorisi birincileri Azad filmi ile Yakup Tekin Tangaç ve 7 Santimetre filmi ile Metehan Şereflioğlu, Belgesel kategorisi birincisi Reger filmi ile Bulut Renas Kaçan ve Canlandırma/Animasyon kategorisi birincisi Nefretin Üvey Evlatlarıyız filmi ile Metin Vatansever oldu.

 Forum Mersin tarafından Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ı anmak amacıyla düzenlenen 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali 27 Mayıs akşamı yapılan gala ile sona erdi.

Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı’nda gerçekleştirilen galaya; Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, oyuncu Türkan Şoray, oyuncu Deniz Türkali ve çok sayıda davetli katıldı.

 Nefise Karatay’ın sunumu ile gerçekleştirilen gala gecesi Atıf Yılmaz’ın ölümünün 10. yılı için hazırlanan belgesel gösterimi ile başladı.

 Gala gecesinde konuşma yapan Forum Mersin Müdürü Adem Erol, 2006 yılında hayatını kaybeden Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ı aramızdan ayrılışının 10. yılında doğduğu kent Mersin’de ve adını verdikleri Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı’nda sanatı ve ismine yakışır bir organizasyonla anıyor olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, usta yönetmen Atıf Yılmaz anısına yapılan festivalde Mersin Üniversitesi’nin de yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Festival Düzenleme Kurulu Üyesi Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkılıç ise, Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’nın bu yıl festivale dönüştüğünün altını çizerek, katkı sunan herkese teşekkür etti.

 Türkali: “Mersin vefa kenti”

Oyuncu Deniz Türkali de, Mersin’in vefa kenti olduğunu belirterek, Atıf Yılmaz adının böylesi bir festivalde anılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Duygu dolu anların yaşandığı törende, Türkali gözyaşlarına hakim olamadı, ünlü oyuncuyu meslektaşı ve yakın dostu Türkan Şoray teselli etti.

 Şoray: “Türk sineması adına gururlandım”

Atıf Yılmaz’ın çektiği Türk sinemasının başyapıtlarından Selvi Boylum Al Yazmalım’ın ve birçok Yılmaz filminin başrol oyuncusu Türkan Şoray ise, yıllar boyu birlikte çalıştıklarını ve sinema dışında da dostlukları olduğunu söyledi.

Onun adına genç isimlerin ödüllendirilmesinin önemine dikkat çeken Şoray, “Festivale inanılmaz güzel filmler katılmış, sinema adına çok onurlandım” dedi.

 Oberhausen Kısa Film Festivali katkılarıyla düzenlenen 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nin Kurmaca kategorisi birincileri Azad filmi ile Yakup Tekin Tangaç ve 7 Santimetre filmi ile Metehan Şereflioğlu oldu.

Reger filmi ile Bulut Renas Kaçan, 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Belgesel kategorisi birincisi oldu. 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nin Canlandırma/Animasyon kategorisi birincisi Nefretin Üvey Evlatlarıyız eseri ile Metin Vatansever oldu.

 Sinema Yazarları Jürisi ise kurmaca, belgesel ve canlandırma/animasyon kategorilerinden finale kalan toplam 30 film izledi.

Her bir kategoriden Sinema Yazarları Jürisi tarafından seçilen filmler, Forum Mersin Özel Ödülü, Jüri Özel Ödülleri ve Sinema Yazarları Ödülü olarak takdim edildi.

Buna göre; Forum Mersin Özel Ödülü ise Zirve filmi ile Hüseyin Gülgen’in olurken, Jüri Özel Ödülleri Asfalt filmi ile Süleyman Demirel ve Tuhaf Zamanlar filmi ile M. Emrah Erkanı’nın oldu.

Belgesel kategorisinde Sinema Yazarları Ödülü Son Nefes filmi ile Ömer Akbaş’ın oldu. 

GALADAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.