Atilla Atasoy... ECZANEMİ BATIRDIM!

Atilla Atasoy... ECZANEMİ BATIRDIM!

Cine5 ekranlarının sevilen programı İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’ye müzik dünyasının usta ismi sevilen sanatçı Atilla Atasoy konuk oldu.

“Eczanemi batırdım”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de bilinmeyenlerini paylaşan Atilla Atasoy müzik kariyerinden önce Eczacılık eğitimi almış. “Eczaneciliği beceremedim ama iyi bir okuldan mezun oldum.  Eczanemi kapadım. İlaç almak için geleni geri çeviriyordum. “Eve git şunu karıştır” diyordum sonra battım. Annem saçını başını yoldu. Ben doğacıyım bir Yay burcu olarak. İlaçların yüzde doksan ham maddesi doğadan yüzde onu hayvanlardan elde edilir.

Doz önemlidir hayatta. Hayatta bize bunu öğretiyor. Oradan yola çıkarsak çok düz, hayatı yaşayarak öğreniyorsunuz kitaplardan öğrenmiyorsunuz. Sürünerek öğreniyorsunuz,  Allah’a şükür yeterince sürünmüşlerden biriyim. Annem de vefat ettikten sonra eczane maceram bitti onun gayretiyle sürüyordu.” diyerek anlattı.

“Ailem müzikle uğraşmamı istemedi”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de müziğe gönül verme hikayesini anlatan  Atilla Atasoy’un ailesi oğullarının bu işi yapmasını hiç istememiş  “Bizi öyle yetiştirdi ki annem babam oğlumuz çalgıcı olamaz nidalarıyla bu işe başladım. Ağlayarak dedeme gitarımın aldırdım. Ailem bu işi hiç tasvip etmiyordu. Babam “üniversiteyi bitir ne olursan ol” dedi. Bitirdim Eczacı oldum, okuduğum sürede de birçok akademik çalışmalar yaptım.” diyerek paylaştı. 

“Eurovision çocuğuyum”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de Eurovision ve ekrandaki şarkı yarışmalarıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Atilla Atasoy “74 yılında televizyona çıkıyordum ama en ünlü olduğum zaman Eurovision. Eskiden yarışmalar toplumsal bir olay oluşturuyordu. Şimdi nasıl Popstar yarışmaları var. Sürekli 18’inci  20’nci olunca umudumuzu kaybettik, Sertap bizi kurtardı. Büyük orkestralar eşliğinde canlı canlı olması cazipti, şimdi şova dönüştü. Bütün yarışmalardan yanayım. Elemelerin yapılıp birincisinin de Eurovision’a yollanması taraftarıyım. Bizi toplamışlardı Sertab’ın da katıldığı bir toplantıydı aynı şeyleri söyledim. En azından yeni yeteneklerin, bestecilerin ortaya çıkması bakımından çok önemli. Bizler öyle çıktık bende Eurovision çocuğu sayılırım. Birçok şarkıcı ve besteci bu sayede kazanıldı.” dedi.

“Tarkan’ın sahnesine dans grubu gerek”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de genç sanatçılarla ilgili konuşan Atilla Atasoy Tarkan ve Murat Dalkılıç ile ilgili düşüncelerini de paylaştı “Bir araya geliyorlar gençlerde. Gençleri seviyorum her kuşağın starları başka tabi. Eskiden böyleydi, şimdi böyle demem desteklerim. En son Murat Dalkılıç’ı destekliyorum, klibindeki çalışkanlığı ve danslarından dolayı. Tarkan’a da tavsiye ediyorum. Starsa arkaya bir dans grubu kullansın tek başına oradan oraya zıplıyor diye eleştiride bulundum.

Tarkan’ın hayranları kızıp beni sildiler. Nasıl laf söylersin diye. Laf söylemiyorum bakın Murat Dalkılıç gibi danslar etsin. Çünkü yetenekli. Bizim sizin zamanınız lafını sevmiyorum bizler denetimden çok çektik. Çok özel sesler eleğin üstünde kaldılar, o dönemde çok güzel sesler ve bu işi bilen insanlar ortaya çıkıyordu, şimdi parayı bastıran ortaya çıkabiliyor.” dedi.

“Yolculuklar beni adam etti”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de seyahat etmeyi çok sevdiğini anlatan Atilla Atasoy Dünya’nın birçok yerine gitmiş “Önce insanın kendi içsel yolculuklarla kendini masaya yatırması gerekiyor. Derinlemesine yolculuklarla kendini masaya yatırmalı içsel yolculuklarla “Neyim Ne istiyorum”un cevabını vermek lazım. Ama bu o kadar zor ki bizler doğuştan itibaren dayatmalarla büyüyoruz önce ailemiz dayatıyor.

Sonra kurallar, düzen, yaşamın bize dayattıkları ve sonra kendimizin dayattıkları var bunun üstesinden gelmek için zaman gerekiyor. Bir bakıyorsunuz yaşınız kırkı geçmiş. Bir bakıyorsunuz hayata dair sorumluluklar var, biz sanatçı olarak olumlu yollarını yaşıyoruz. Ben hayattaki en büyük şansımın sanata sığınmak olduğunu düşünüyorum. Birkaç gezi grubuna üyeyim.

Bir de Bisiklet sevenler grubuyla aktiviteler yaptık. Geziye gittiğim zaman hayata çok yönlü bakmaya başladım, ruhen bedenen kişilik olarak zenginleştiğimi fark ettim. Gezginlik beni adam etti.” dedi.

“Yılbaşlarında anne babamın mezarına giderim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de bilinmeyenlerini paylaşan Atilla Atasoy her yılbaşında vefat eden anne ve babasının mezarını ziyaret edermiş. “Annem ve babam Marmaris’te gömülü. Yılbaşlarında gider mumlar yakarım. Annemle biz hayat arkadaşı, mücadele arkadaşı, yoldaştık. İstanbul’a ilk geldiğimde yapayalnızdım başaramadım.  Şarkılara sığındım. Gene eczane açtığımda annem koştu geldi. Hayatımda inişler çıkışlar ve beni dibe vuran insanlar oldu. Zamanla hukuk yoluyla üstesinden geldim ama yanımda olan annem oldu.

Vefat ettiğinde epey sarsıldım tabii. Üç yıllık hastalık süresi oldu. 2011’e kadar ki beş yılda hayatım hastanelerde geçti. Unutmam mümkün değil. Annem farklı bir kadındı herkesi kucaklayan mücevher gibi bir insandı. Benim için çok önemliydi. İlk gömdüğümüzde İstanbul’a gelemiyordum. İlk kez annesiz bir İstanbul’a gelmek korkunçtu. Bütün yol boyunca devamlı ağladım. Baktım yapamıyorum. Yılbaşından önce yengem var ona gittim, yarenlik ettim. Mumlarımı ıvır zıvırımı aldım, on iki gibi babam ve annemin mezarlığına gittim.” diyerek anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.