Attila İlhan... USTA YAZARA ANMA GECESİ!..

Attila İlhan... USTA YAZARA ANMA GECESİ!..

Attilâ İlhan anma etkinliği Kadıköy Belediyesi ve Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı işbirliği ile 11 Ekim 2017 Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

10 Ekim 2005 tarihinde aramızdan ayrılan; şiirleri, romanları, öyküleri, senaryo ve yazınlarıyla Türk edebiyatının usta isimlerinden Attilâ İlhan Kadıköy Belediyesi ve Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı işbirliğiyle 11 Ekim 2017 Çarşamba saat 20:00’da Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirilecek bir törenle anılacak.  

Attilâ İlhan’ı tanıyanlar anlatıyor

Anma programı, Attilâ İlhan’ın yaşamından kesitler içeren gösterimin ardından İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre’nin “Attilâ İlhan ve Türkiye” başlıklı konuşmasıyla başlayacak.

Şair Bâki Ayhan T.’nin “Attilâ İlhan’ın Şair Yönü” ve “Attilâ İlhan’da Şiir” başlıklı konuşmasının ardından; edebiyatın ustası Attilâ İlhan’ı en iyi bilen ve “İlk şiirlerim hep Attilâ İlhan’a öykünerek yazıldı” diyen yazar, senarist, eleştirmen Selim İleri’nin “Attilâ İlhan’ın Romanları” üstüne yapacağı anlatımla devam edecek.

Sinema yapımcısı, senarist Biket İlhan ise konuşmasında Attilâ İlhan’ın sinema ile olan ilişkisine yer verecek.  

Attilâ İlhan’ın Kendi Sesinden Duvar Şiiri

Attilâ İlhan’ın filmlerinden bir kolaj, kendi sesinden Duvar şiiri ve roman üzerine konuşmalarının ekrana yansıtılacağı programda Kerem Alışık, Hakan Meriçliler ve Tilbe Saran da Attilâ İlhan şiirlerini yorumlayacak ve program müzisyen Dilek Türkan’ın canlı performansıyla son bulacak. 

Tarih: 11 Ekim 2017, 20:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi, Büyük Salon

Adres: Caddebostan Mah. Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11, Kadıköy/İstanbul

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.