Ay Lav Yu Tuu...GALASI YAPILDI,  KAHKAHALARA ALKIŞLANDI!

Ay Lav Yu Tuu...GALASI YAPILDI, KAHKAHALARA ALKIŞLANDI!

Sermiyan Midyat’ın doğu – batı sentezli mizahını beyazperdeye taşıdığı “Ay Lav Yu Tuu” filminin galası 20 Eylül Çarşamba günü Kanyon AVM Cinemaximum Sinemaları’nda gerçekleşti.

KAMERA; Selim ÖZTÜRK

Uzun süredir merakla beklenen Taff Yapımı filmin galasına filmin yönetmeni senaristi ve başrolü Sermiyan Midyat ve oyuncular Nikki Leigh, Ayça Damgacı, Gizem Karaca ve Ayşenil Şamlıoğlu katıldı. Kırmızı halı seramonisinde basınla bir araya gelen ekip film hakkında tüm merak edilenleri cevapladı.

Sermiyan Midyat: “Ay Lav Yu Tuu, 2010 yılında çektiğim, seyircinin bildiği “Ay Lav Yu” filminin ikincisi. Ama ikincisi olmakla beraber aslında kendi başına da bir hikayesi olan bir film.

İbrahim (Sermiyan Midyat) kendisine sürekli serzenişte bulunan Tınne Köy halkına çok üzülüyor, kayınpederi Cristopher (Steve Guttenberg) ve Teksas valisiyle birlikte karar veriyorlar.

Teksas'la Tinne'yi kardeş köy ilan ediyorlar ve 5 aileye Mardin Tinne'de Greencard sözü veriyorlar, çalışma oturma izni.

Ama tek şartı var, Amerika'ya adaptasyon sınavını geçmeleri lazım. O yüzden de biz memlekete dönüp onlara Amerikan geleneklerini, örflerini, ananelerini öğretmeye çalışıyoruz.

Plates olsun, golf olsun, suda doğum olsun, Amerikan tarihi olsun, böyle bir mücadelenin içine giriyoruz. Filmin hikayesi de bundan oluşuyor.” Diye filmin hikayesini basınla paylaştı.

“İLK ŞİVE DENEYİMİM”

aylavyutoo_gala_gizemkaraca.gif

Ardından Gizem Karaca: “Benim rolüm, İbrahim karakterinin kız kardeşi, Sermiyan'ın kız kardeşi Sultan, çeşitli fırlamalıkları, ortalığı karıştırması, ufak oyunları var.

Gerçekten çok eğlenceli bir karakter ve benim ilk şive deneyimim, o yüzden inşallah kötü olmaz.

Güzel filmi mahvetmek diye bir korkum var yani. Film öncesi şive koçlarımız vardı ve zaten sette de herkes çok yardımcı oldu.

Ayşenil (Şamlıoğlu) abla, Ayça (Damgacı), ilk filmde onlar oldukları için onlar bana çok yardımcı oldu” dedi.

AMERİKALI OYUNCU 2 HAFTADA TÜRKÇE ÖĞRENDİ

Sermiyan Midyat neden Nikki Leigh ile çalışmayı tercih ettiğini ise şu cümlelerle anlattı: “Bir sürü adayımız vardı ve onlardan en başarılısı da hakikaten Nikki'ydi ve bence çok daha iyi oldu, role çok asıldı, iki haftada hazırlandı.

Çok da iyi kıvırdığını düşünüyorum, özellikle kendi lisanı olmayan bir dilde oynadı ve bunu iki hafta gibi kısa bir zamanda öğrenerek yaptı. O yüzden de ona da teşekkür ediyorum.”

GALA İÇİN AMERİKA’DAN TÜRKİYE’DEN GELDİ

Gala için Amerika’dan Türkiye’ye gelen Amerikalı oyuncu Nikki Leigh de: “Ben de heyecanla görmeyi bekliyorum ama çekimlerde çok eğlendik ve çok güldük birlikte.

O yüzden herkesi de güldüreceğimizi umuyorum. Evet, Gizem (Karaca), Ayça (Damgacı), Ayşenil (Şamlıoğlu), Sermiyan (Midyat) hepimiz çok olumlu bir ruh halindeydik” dedi.

ÇOK BAŞARILI BİR SENARYO, KENDİMİZİ DURDURAMADIK

Filmde Sermiyan Midyat’ın kardeşi Fehime karakterini canlandıran Ayça Damgacı “Sermiyan Midyat ikincide de çok başarılı bir senaryoyla yine geldi önümüzde.

Tabi ki durduramadık kendimizi oynamak için. İyi vakit geçirdik. Biz bu kadar iyi oynayan, birbiriyle iyi anlaşan oyuncular olmasaydı da bu film herhalde o kadar güzel olmazdı diye düşünüyorum, iyi senaryonun yanında.

1 saat 50 dakikalık film, fuayeyi ve salonları hınca hınç dolduran davetliler tarafından kahkahalar ve alkışlar eşliğinde izlendi.

Görücüye çıktığı günden itibariyle tam not alan film yarından itibaren (22 Eylül Cuma) tüm Türkiye’de ve Avrupa’da da sinema salonlarına kahkaha taşıyacak.

SERMİYAN MİDYAT MARDİN’E GİDİYOR!

Sermiyan Midyat ve film ekibi 20 Eylül Çarşamba günü gerçekleşecek İstanbul galasının ardından, çekimlerin büyük bir bölümünün gerçekleştiği Mardin’e gidiyor!

Midyat, 23 Eylül Cumartesi günü, 21:00’da Mardin AVM Cinemaximum Sinemaları’nda Mardinli sinemaseverler ile buluşacak!

“Ay Lav Yu Tuu”nun uluslararası kadrosunda Sermiyan Midyat, Nikki Leigh, Ayça Damgacı, Gizem Karaca, Bora Akkaş, Kevork Malikyan, Josh Folan, Natalie Burn, Barry Corbin ve Ayşenil Şamlıoğlu ve Steve Guttenberg rol alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.