Ayça Varlıer... "DAHA EVLENECEK ADAM KARŞIMA ÇIKMADI"!..

Ayça Varlıer... "DAHA EVLENECEK ADAM KARŞIMA ÇIKMADI"!..

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı “Hadi Be”nin konuğu, “Kalk Gidelim” adlı yeni diziyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Ayça Varlıer oldu.

Hayli keyifli anların yaşandığı “Hadi Be” canlı yayınında Ayça Varlıer, Emre Saygı ve sosyal medya kullanıcılarının soruları karşısında samimi ve bir o kadar da iddialı açıklamalarda bulundu.

Boy konusunda yurtdışında daha rahatım

Ayça Varlıer, bir seyircinin boyunu merak etmesi üzerine 1.75 cm boyunda olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Boyum 1.75 ama topuklu ayakkabı giydiğim zaman haliyle göğe doğru çıkabiliyorum. Bazıları ‘Senin boyun zaten uzun, o kadar topuklu giymene gerek yok’ diyor. Ama öyle değil. Açıkçası ben de bunu yeni öğrendim. Bir stil danışmanıyla; Esra Başıbüyük’le çalışıyorum yaklaşık 6 aydır. O bana asla boyumdan korkmamam gerektiğini söyleyen yegane insanlardan biri. Ben normalde boyuyla çok barışık bir insanım. Ama bu anlamda yurtdışında çok daha rahat ediyorum. Orada herkes uzun. Burada dizilerde, filmlerde ya da sahnede partner konusunda bir tık sıkıntı olabiliyor. Çünkü erkek kadından daha uzun olmalı gibi bir imaj var. Ama artık sıkıntı çekmiyorum. Çünkü uzun topuklu ayakkabılar da giyiyorum, gayet de kendimi güzel hissediyorum. Son 6 aydır her geçen gün kendimi daha da güzel hissetmeye başladım.”

İlk kez komedi dizisindeyim

Ufuk Özkan’la başrolü paylaşacağı “Kalk Gidelim”in ilk komedi dizisi olduğunu söyleyen Ayça Varlıer, heyecanını şu sözlerle anlattı: “İlk kez bir komedi dizisinde oynuyorum. 12 yıldır hep dram tarzı dizilerde oynadım. O yüzden böyle bir dizide olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyuyorum. Çünkü çok özlediğim bir tarz. Tiyatroda komedi yapıyorum ama bu projeyle ilgili ekstra bir heyecanım var.”

Bu özelliğimi değiştirmek istiyorum

Güzel oyuncu, “Kendinde değiştirmek istediğin bir özelliğin var mı?” sorusu üzerine şöyle dedi: “Var, uğraşıyorum üzerinde. Bazen çok sevdiklerime toz kondurmuyorum. Önümde bir perde oluyor ve o perdeyi kaldırmak uzun zaman alıyor. Annem, babam beni uyardığı zaman reddediyor kulağım. ‘Hayır seviyorsam o iyi bir insandır’ diyen inatçı bir tarafım var. Bu konuda çok yanılıyorum.”

Genç gösteriyorum, çünkü evlenmedim!

1977 doğumlu olduğunu söyleyen Ayça Varlıer, yaşından daha genç göstermesinin nedenlerini şöyle sıraladı: “Biz ailece böyleyiz. Ablam da yaşını göstermez. Annemle babam da çok fit. Babam tenisçi, annem balerin. Bir de çocuk yapmadım, kocam yok, evlenmedim. Belki onun da bir etkisi vardır!” 

Evlenecek adam karşıma çıkmadı

Varlıer, “Neden evlenmedin?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Adam yok! Yani doğru insan çıkmadı karşıma. Evlenmek istedim, istediğim kişiyle olmadı. Bir de ben işine çok âşık bir insanım. Babamla annem de hiçbir zaman gelip ‘Evlen kızım, torun istiyoruz’ demedi. Öyle bir baskı olmadı üzerimde. Ablam 14 senedir evli, onun da çocuğu yok, 5 tane kedisi var. Bende de iki tane kedi var. Mutluyum ama.” 

Garsona seslendim: Menajerinizi çağırın bana!

16 yaşındayken Amerika’ya gidip 10 sene kaldığını söyleyen Ayça Varlıer, döndüğünde Türkçeye adapte olmakta zorluk çektiğini anlatırken komik bir anısını paylaştı: “İlk geldiğim sene; 2003 yılında Sarıyer civarında bir balık restoranına gittik. 20 kişilik bir ekibiz. Yedik yemeğimizi, sonra sufle geldi. Sufleyi yerken bir baktım balık kokusu geliyor. ‘Yahu’ dedim ‘Bu böyle olmaz. Karides pişirilmiş, aynı güveçte sufle yapılmaz!’ Garsona ‘Pardon’ dedim; ‘Menajerinizi çağırabilir misiniz?’ Adam yüzüme bakıyor; ‘Menajer?’ ‘Evet menajeriniz yok mu sizin, nasıl olmaz!’ dedim. Ablam Aslı ‘Kızım geri zekalı mısın, öyle bir şey olabilir mi’ dedi.”

Türkiye’ye dönüşümün nedeni teknik talihsizlik

Liseyi Amerika’da bitiren, ardından Harvard’da eğitim alan ve oyunculuk üzerine master yapan Ayça Varlıer, oyunculuğa neden Amerika’da devam etmeyip Türkiye’ye döndüğü sorusunu şöyle yanıtladı: “11 Eylül olaylarında kaotik bir dönem oldu. Maalesef benim çalışma vizemi vermediler. Tamamen teknik bir talihsizlikten doğan bir olay. Hatta ben geldiğimde dava da açtım, avukat tuttum. Ama olmadı. Burada da başlamış bulundum ve devam ettim.”

Müzikalden önce konserini yapacağız

Ayça Varlıer, müzikal projesini de ilk kez “Hadi Be” canlı yayınında açıkladı: “Üzerinde yaklaşık 4 senedir çalıştığımız çok özgün bir müzikal. Müziklerini Eylem Pelit’in, metnini Şefik Onat’ın yazdığı, bütün matematik kurgusunu annem Duygu Varlıer’in, dekorlarını da ablam Aslı’nın yaptığı, WAMP Organizasyonu’ndan çıkan bir proje olacak. 19 Aralık’ta Zorlu Drama Sahnesi’nde bu müzikalin konserini yapacağız. Müzikal 19 şarkıdan oluşuyor. Konserde bunu 1 saat 40 dakikaya sığdıracağız. Tahir ile Zühre’nin aşkını konu alıyor. Büyük bir etki yaratacağına inanıyorum. İlk kez bir müzikale konser versiyonu yapılıyor. Yurtşında; Broadway’de, West End’de çok sık yapılan bir stratejidir bu. Müzikal sergilenmeden evvel prodüktörlere, işadamlarına gösterilir. Yurtdışında bu böyle yapılıyor. Türkiye’de de bir başlangıç olmasını istiyoruz.” 

Bir hayranım ayaklarıma taktı!

Sosyal medyada evlenme teklifleri aldığını anlatan Ayça Varlıer, hayranlarından birini engellemek zorunda kaldığını söyledi: “Sürekli ‘Ben sana çok âşığım. Sen bir beni ara. Numaram da şu. Gel seninle bir buluşalım. Hayatının aşkı benim’ diye mesaj atıyordu. Hep aynı mesaj ama. Çeşitli sosyal medya platformlarındaki fan sayfalarıma da aynı şekilde mesaj atıyordu. Onu engelledim, çünkü daha da ileriye gitmeye başladı. Biri de ayaklarıma takmış vaziyette. ‘Çok güzel ayakların var’ diye yazıp duruyor.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum