Aykut... "SADECE SUS" DEDİ!

Aykut... "SADECE SUS" DEDİ!

90'lı yılların en popüler gruplarından A.H.A (Aykut & Hakan & Ayşe)'nin Aykut'u, ikinci solo albümüyle müzikseverlerin karşısına çıkıyor...

'Sadece Sus' isimli albümünde, Serdar Ortaç, Güven Baran, Gökhan Tepe, Hakkı Yalçın, Fettah Can gibi söz yazarı ve bestecilerden şarkılar alan Aykut ayrıca 3 tane de cover eser seslendirdi.

Albümden ilk klibini Kıbrıs'ta Girne Amerikan Üniversitesi'nin katkılarıyla sözü ve müziği Güven Baran'a, düzenlemesi Selim Çaldıran'a ait 'Sadece Sus' isimli şarkısına çekti.

2645 Records - Abdullah Özdoğan etiketiyle bugün 63 digital platformda yerini alan ve 9 şarkıdan oluşan albümde, 90'lı yılları yaşayanların çok iyi hatırlayacağı, o yıllara damgasını vuran  Özdemir Erdoğan’a ait olan Pervane, yine sözü ve bestesi Yaşar Güvenir’e ait olan Yalnızım Ben ve Türkçe sözleri Okan Yurdatapan’a bestesi ise Enrico Masias’a ait olan Bu ne dünya kardeşim adlı şarkıları Aykut tarafından  yeniden seslendirildi.

AYKUT MÜZİKAL ÖZGEÇMİŞ

1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nü kazandı. Aynı yıl ilk sahne deneyimine o zamanlar eğlence hayatının en popüler mekanlarının olduğu Tarabya’da rahmetli Atilla Kaya’nın alt piyanisti olarak başladı.

Taverna müziğinin ve de sanatçılarının çok popüler olduğu o yıllarda Atilla Kaya, Cengiz Kurtoğlu, Ümit Besen, Ferdi Özbeğen, Sinan Özen, Metin Kaya gibi solistlerin alt piyanistliklerini yaparken aynı zamanda da konservatuar eğitimine devam etti.

1992 senesinde aynı zamanda okul arkadaşı da olan Hakan Altun ile ikili olarak çalışmaya başladılar. Daha sonra 1993’te bu ikiliye Elif Karlı’nın katılmasıyla Aykut Hakan Elif olarak Arif Susam’ın kadrosunda program yapmaya başladılar.

Daha sonra Elif Karlı’nın ayrılmasıyla yine konservatuardan arkadaşları olan Ayşe’yi aralarına alarak 1994 yılında Aykut Hakan Ayşe adlı gurubu kurdular.

TRT’de katıldıkları bir programda Mustafa Yolaşan’ın “size kısaca A.H.A demek güzel olur” demesiyle gurup çoğu zaman kısaca A.H.A olarak anıldı. 1995 yılında Şahin Özer’in prodüktörlüğünde “Uymadı Güzelim” adlı ilk albümlerini çıkartan gurup bu albümdeki “Çilli Bom” şarkısına çektikleri video klipte o zamanlar Türkiye’nin em popüler futbolcularını oynatarak büyük ses getirdi.

1997 yılında ikinci albümlerini de çıkartarak müzik piyasasındaki yerlerini daha da sağlamlaştırdılar. Bu albümde de “Memleketim” adlı şarkılarına Çilli Bom klibinde çeşitli sebeplerle oynayamayan sporcularla birlikte bir klip çekerek bir ilke daha imza attılar.

Bu sırada Aykut konservatuar eğitimini tamamlayarak yüksek lisans sınavını kazandı. Yüksek Lisans derslerini verdi ve tezini verip mezun olacakken Hakan ile birlikte askere gitme kararı aldılar.

1998 yılında askere giden ikili bu sırada ayrılma kararı aldılar. 2001 yılında “Aykut-Ayşe” olarak Her Gece albümünü Ayşe ile birlikte yapan Aykut daha sonra müzik kariyerine tek başına devam etme kararı aldı ve Ayşe’den ayrıldı.

2002 yılında “Su Gibi” adlı albümünü piyasaya çıkarttı. Daha sonra 2006 yılında özel bir kolejde müzik öğretmenliğine başladı.

Eğitimciliğe ve de ticarete başladığı için uzun bir süre albüm yapmayan Aykut yeni solo albümünü hazırlamaya karar verdi. Bu arada 2010 yılında Yüksek Lisans tezini vererek İ.T.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği bölümünden Yüksek Lisans diplomasını aldı.                         

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.