BAKAN KURTULMUŞ'DAN EVLİLİK PROGRAMLARINA SARI KART!

BAKAN KURTULMUŞ'DAN EVLİLİK PROGRAMLARINA SARI KART!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, evlilik programların kaldırılmasına ilişkin olarak "Burada mesele aileyi korumaktır. Bizim amacımız yasaklamak değil aslında ama bu kanallarında kendilerine çeki düzen vermeleri lazım" dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  Habertürk TV'de canlı yayına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"120 BİNDEN FAZLA ŞİKAYET ALDIK"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) 120 binin üzerinde evlilik programları hakkında münferit şikayet başvurusunun bulunduğunu belirten Kurtulmuş, ilaç reklamı yapan programlar hakkında da şikayetlerin bulunduğunu ve bunların da düzenlemenin içinde yer alacağını söyledi.

"KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELERİ LAZIM"

Evlilik programları hakkında yapılan çalışmada asıl meselenin aileyi korumak olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şu görüşleri dile getirdi:

"Evlilik programları bizim örfümüzde, adetimizde ve geleneklerimizde uymayan programlardır. Bu memlekette en büyük değerimiz hangi siyası görüşten olursa olsun, hangi yaşam tarzını benimserse benimsesin ailemiz hepimizin ortak değeridir. Bunu ayaklar altına alacak, programların doğru olmadığı kanaatindeyiz. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor ve son noktaya getiriliyor. Bizim amacımız yasaklamak değil aslında ama bu kanallarında kendilerine çeki düzen vermeleri lazım. Bu programların benzer diğer programların düzeltilmesi lazım. Burada mesele aileyi korumaktır. Ailenin korunmasını içeren çeşitli görüşler ilgili bakanlıklardan alındı ve belli bir noktaya getirildi. Yasa olur veya başka bir düzeltme ile olur. Sonuç olarak burada bir düzeltme ihtiyacı var."

Kaynak:sondakika.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.