Bakan Veysel Eroğlu...'EVLİLİK PROGRAMLARINDAN UTANIYORUM, KALDIRILSIN!'

Bakan Veysel Eroğlu...'EVLİLİK PROGRAMLARINDAN UTANIYORUM, KALDIRILSIN!'

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kaldırılması gündemde olan izdivaç programlarıyla ilgili, "Utanç duyuyorum. Kaldırılması isabetli olur" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.  Veysel Eroğlu, 'izdivaç, evlilik' programları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çok sakıncalı programlar, milletimizin değerlerini bozuyor.

Vatandaşlarımızdan büyük talep var, bu tür gerçekten çirkin programların kaldırılmasını istiyor. Bazı zaman anlatıyorlar gerçekten bende utanç duyuyorum" dedi.

MEMLEKETİNDE HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

Bakan Eroğlu, 16 Nisan da gerçekleştirilecek "anayasa değişiklik" referanduma çalışmaları kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi  Afyonkarahisar'a geldi. Programın ardından kendisini bekleyen gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırarak açıklamalarda bulundu.

"KALDIRILMASI ÇOK İSABETLİ OLUR"

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin "Efendim Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un izdivaç programları ile ilgili bir açıklaması oldu ve Kanun hükmünde Kararname (KHK) ile bu programlar konusunda yasal düzenleme yapılacağını söyledi.

Siz bu konu ile ilgili neler söylemek istersiniz?" sorusuna cevap vererek şunları söyledi:

"Özellikle Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş bu konuyla ilgileniyor hakikaten millet rahatsız. Hakikaten çok sakıncalı programlar.

Milletimizin değerlerini bozuyor, milletimizin bir takım değerleri var. Vatandaşlarımızdan büyük talep var, bu tür gerçekten çirkin programların kaldırılmasını istiyor.

İnşallah bunla ilgili bir kararname gerekir, muhtemelen çalışma yapılıyor gereği yapılacaktır özellikle bunu vurgulamak istiyorum. Yani gerçekten çok çirkin programlar ben tabi seyretmeye vaktim yok ama bazı zaman anlatıyorlar gerçekten ben de utanç duyuyorum hakikaten.

Bu gibi programlar doğru değil bizim kültürümüzle, anne annemizle bağdaşmıyor yani. Bizim örfümüzle geleneğimizle alakası yok.

Dolayısı ile bu programların benim şahsi kanaatim kaldırılması çok isabetli olur diye düşünüyorum."

Kaynak:sondakika.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.