Banu Zorlu... "YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GELİYORUM"!..

Banu Zorlu... "YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GELİYORUM"!..

Alaçatı'da tatil yapan Banu Zorlu, Quality için objektif karşısına geçti.

Haber; Salih KEÇECİ

Bilinmeyen yönleri ile Banu Zorlu...

Sanat camiasının sarışın güzeli Banu Zorlu’ya tatil yaptığı Alaçatı Zigana Resort Hotel’de rastlayınca, ortaya gördüğünüz bu güzel fotoğraflar çıktı. Hepimizin tanıdığı ama hakkında fazla bir şey bilmediği Banu Zorlu’nun kim olduğunu biraz hatırlatalım. Bakalım “Nasıl bir Sarışın”mış? 

“Burası çok güzel bir tesis olmuş. Özelikle de spa’sına bayıldım, burada detoksa girip sezona bomba gibi geleceğim.” diyen Banu Zorlu, ne kadar iddialı olduğunu böyle ifade etti. 

O bir yönetmen ve senarist kızı…

Efsane yönetmen rahmetli Eser Zorlu ile senarist Yasemen Zorlu’nun iki kızından biri olan 1980 İzmir doğumlu Banu Zorlu’nun çocukluk ve ilk gençlik yılları İsviçre-Almanya-İzmir üçgeninde geçti. İzmir İtalyan İlkokulu’ndan sonra İstanbul Fransız Lisesi’ni bitirdi. Kadıköy Haldun Taner Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü’nden mezun oldu.

Banu Zorlu, piyano, solfej, ritim, mimik rol, opera ve sahne, İtalyanca, Almanca, İngilizce, tiyatro, ülkeler dansı, şan, ritmik, modern dans, diksiyon, yabancı dillerde diksiyon, opera tarihi, ritim, piyano gibi dersler aldı.

Lisedeyken TRT Radyo Evi'nin açtığı sınavı kazanarak, solist olarak yabancı dillerde şarkı söyleyen Banu Zorlu, sahnede yedi dilde şarkı söyleyebiliyor. 

Beş yaşında kamera ile tanıştı...

1985 yılında senaryosunu annesi Yasemen Zorlu'nun yazdığı, babası Eser Zorlu'nun yönettiği "Sevgi Damlacıkları" fiminde başrolü Neşe Aksoy ve Hayati Hamzaoğlu ile paylaştı. Kameralar ile tanıştığında beş yaşındaydı ve bu filmle iki mansiyon, bir özel jüri ödülü aldı.

Sahneye ise ilk kez 1997 yılında İzmir'de çıktı. Bugüne kadar sekiz albüm çıkaran Banu Zorlu, 1985’te ilk kez kamera karşısına geçtiği “Sevgi Damlacıkları” filminin ardından, “Sevgi Demeti” (Dizi), “Büyülü Gözler” (Dizi), “Hayat Bazen Tatlıdır” (Dizi), “Şöhret Sandalı”, “Perçem” (Dizi), “Aşk Beklemez” (Tv filmi ), “Akasya Durağı” (Dizi) ve Küçük Ağa (Yeşim) (Dizi)da rol aldı. 

Öğrencilik yıllarında başından bir evlilik geçen Banu Zorlu, 2010 senesinde kardeşi Ayda ile birlikte açtığı Nişantaşı'ndaki Mavi Bale Dans Merkezi'nde şan dersleri vermeye devam ediyor, bir yandan da yeni sezon için hazırlanıyor. Zorlu, yeni sezonda gazeteci Şenay Düdek’in diziye çevirecekleri son kitabı “İki Sevda Arasında’da büyük ihtimal ile başrolü oynayacak. 

Hiçbir erkek için üzülmeyeceksin...

Aşka ve erkeklere bakış açısını “Anneannem yıllar önce ‘Hiçbir erkek için üzülmeyeceksin’ derdi. Bu öğüt kulağıma küpe oldu. Bir kere evlenip, ayrıldım, ona bile ‘Allah kahretsin’ demedim. Benim için geçmiş geçmişte kalır.” diyerek açıklıyor ve şöyle devam ediyor; “Hiç kıskanmam. Kafa yapım gerçekten çok ayrı benim. Herkes bu kafada olsa, her şey çok rahat olur bence. Üzüntü, sıkıntı olmaz hayatta. Bir de kafa dengin, seni anlayan biriyle berabersen, kıskançlık kelimesini kullanmayı dahi unutursun.” diyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.