Belkıs Akkale... AĞABEYİNİ TOPRAĞA VERDİ...

Belkıs Akkale... AĞABEYİNİ TOPRAĞA VERDİ...

Akciğer kanserinden hayatını kaybeden sanatçı Belkıs Akkale'nin ağabeyi Mahmut Akkale (67) dün gözyaşlarıyla Levent Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı.

Türk halk müziğinin önemli isimlerinden Belkıs Akkale önceki gün ağabeyinin acısıyla sarsıldı. Sanatçının yaklaşık bir yıldır akciğer kanseri teşhisiyle tedavi gören ağabeyi Mahmut Akkale önceki gün hayatını kaybetti. Levent Camii’ndeki cenaze töreninde aile adına Belkıs Akkale ile, Mahmut Akkale’nin eşi Zelile, kızı Aslı ve oyunculuk yapan oğlu Mahmut taziyeleri kabul etti.

belkiskapak
 

Matanetli durmaya çalışan Belkıs Akkale, üzüntülü olduğunu dile getirip “Hastaydı 8 ay akciğer kanseriyle boğuştuk. Tedavisi güvenilir ellerdeydi ama olmadı işte. Buraya kadarmış ömrü” diye konuştu. Oyunculuk yapan Mahmut Akkale ise babasının bir yıldır akciğer kanseri ve KOAH’la mücadele ettiğini tedavi gördükten sonra Kazdağları’na yerleştiklerini belirtip “Babamda akciğer kanseri ve KOAH vardı. Bir sene boyunca mücadele ettik. Kazdağları’na gittik orayı istedi, orada kaldık. Orada da güzelce acı çekmeden vefat etti” dedi. Ağabeyinin acısıyla sarsılan Türk halk müziğinin önemli ismini acılı gününde meslektaşı İzzet Altınmeşe ve Haldur Dormen yalnız bırakmadı. Mahmut Akkale, kılınan cenaze namazı sonrası Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haldun Dormen
 
 

Kaynak:SÖZCÜ / Mustafa KIZGINYÜREK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.