BENİMLE VAR MISIN?

BENİMLE VAR MISIN?

Kültür Bakanlığı Sinema Destekleme Fonu tarafından 400 Bin TL ile desteğe değer bulunan Benimle var mısın? adlı proje Eylül ayında motor diyor.

Yönetmenliğini Can Özbatur’un yapacağı ve başlıca rolleri Emre Kınay, Alican Yücesoy, Rüzgar Aksoy, Zeynep Gülmez , Ayça Abana ile görüşmeleri devam eden Yetkin Dikinciler’in yer alması berklenen filmin maliyeti 2.750.000 TL olarak açıklandı.

Benimle var mısın? 3 farklı ailenin otizmli çocuklarının doğumdan ergenliğe dek geçen öykülerini anlatmakta. Gerçek karakterlerin ve gerçek hikayelerin kurmaca bir sinema dili ile sarmalanacağı film, Mardin, İstanbul ve Lüleburgaz da 6 hafta da çekilecek.

Filmin Uluslar arası pazarlaması ve tüm ulusal ve uluslar arası festivaller danışmanlığı Zeynep Özbatur – Film Lab tarafından yapılacak.

Yönetmen Can Özbatur ‘’ baba olduğum gün aklıma düşen, defalarca kendime sorduğum şey : - benden sonra oğluma ne olacak?- sorusuydu. Filmin çıkış noktası ise bir küçük gazete haberi oldu. Sinemanın inandırarak etkileme gücünü kullanarak toplumda ki yanlış algıyı değiştirmek, otizm’i seyirci önüne çıkarmak istedim.

Film, görsel tekniği, oyunculuk ve kurgu tekniği olarak bir solukta izlenebilecek, derinlerde izleyiciye dokunacak, yaralamadan farkındalığı sağlayacak bir yapıda olacak. ‘’

Çevresinde ki bir yakının otizmli oğlundan etkilenerek projeye destek kararı alan  iş adamı Hasan Kaygusuz’un yapımcısı olduğu  film, ‘’Otizm Farkındalık Haftası ‘’ olan 1 Nisan 2016 Cuma günü sinemalar da olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.