Betül Şahin... BİNBİR SURAT!

Betül Şahin... BİNBİR SURAT!

Başarılı oyuncu Betül Şahin “Kadınlar Hep Gülmeli” adlı tiyatro oyununda 7 farklı rolü canlandırıyor.

Kandemir Konduk’un yazıp yönettiği, başrolleri Ayşen Gruda ve Betül Şahin’in paylaştığı “Kadınlar Hep Gülmeli” adlı oyun yeniden izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor. 

Önceki gün Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen kostümlü provada Betül Şahin kılıktan kılığa girdi. Aynı oyunda kılıktan kılığa bürünmenin oyuncuyu zenginleştirdiğini söyleyen Betül  Şahin,  “Ayşen Gruda gibi duayen bir oyuncuyla sahneleri paylaşmak çok keyifli.” dedi.

“Aslında hepimizin bir maskesi vardır…”

Betül Şahin; “Eski ekipten büyük usta Ayşen Gruda var, bazı genç oyuncular değişti, yenileri geldi. 7 ayrı karakteri oynuyorum. Adeta kılıktan kılığa giriyorum oyun boyunca.  TV ekranında yorumcu olarak katılan Profesör bir kadını canlandırıyorum.

Kadınların birbirini dinleyip dinlememesi üzerine kurulu bir rol. Kadına şiddeti anlatıyor. ‘Çapkın Koca’ skecinde ise, iki kadını birden idare eden bir erkek var, orada ikinci kadını oynuyorum. Kadınlar arasında geçen  bu hikayede “İkimizde seviliyoruz ama ikimizde kandırılıyoruz” teması vurgulanıyor. 

Diğerinde 3, 5 tane koca eskitmiş, mahalleli dul bir kadını oynuyorum. Oldukça tecrübeli bir hayat kadını. O tam bir komedi.  Bir başka tiplemede de gelin ile kaynana arasına fitne sokan bir kadını oynuyorum. ‘Tuvaletçi Kadın’ skecinde ise, kızını öğretmenleriyle  İtalya’ya seyahate gönderen sosyetik bir kadını oynuyorum. Bir diğer skeçte de sanatçıyı oynuyorum. Aslında hep bir maskemiz vardır ya, ekrana çıktığımızda hep güleriz ama içimizde bambaşka şeyler vardır. Biz sanatçıların bir dış bir de iç sesi vardır…

aysenguruda_betulsahin.jpg

Ayşen Gruda ile oynadığımız ‘Rüya Tabirleri’ skeci de büyük alkış alan sahnelerden birisi. Ayşen Gruda ‘Rüyacı kadını’ oynarken, ben de tavşan kızı oynuyorum. “En son ne rüyâ gördünüz?” diye sorduğumda “Atatürk’ü gördüm rüyâmda; ağlıyordu!” diyor. Bu sahne çok alkış alıyor…” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.