Beyaz Show... RTÜK CEZAYI KESTİ!

Beyaz Show... RTÜK CEZAYI KESTİ!

RTÜK, Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show’da kendisini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik’in terörü övdüğü gerekçesiyle yaklaşık 850 bin TL para cezası verdi.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, RTÜK uzmanlarının hazırladığı rapora göre 08 Ocak 2016 tarihinde Kanal D televizyonunda yayınlanan Beyaz Show adlı programda kendisini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik adlı kadın Güneydoğu'daki çatışmalara vurgu yaparak, "Türkiye'nin Doğu'sunda, Güneydoğu'sunda neler olup bittiğinin farkında mısınız? Burada doğmamış çocuklar, anneler insanlar öldürülüyor" ifadelerini kullandı.

Raporda Beyaz'ın "Doğru, bir alkış alalım Ayşe Hanım'a" belirtildi. RTÜK'e 6 bin 767 şikayet yapıldığı anlatıldı.

RAPORDA ŞU İFADELER VAR

Raporda, şu ifadeler kullanıldı: "Programa katılan konuğun terör örgütünün kullandığı lisanı kullanmak suretiyle, devletin terör örgütüne yönelik yürüttüğü askeri operasyonları masum insanların ölümüne sebep olan eylemler şeklinde ifade ettiği kanaatine varılmıştır.

Oysa söz konusu kanalda bu suçlamalar ve ağır iddialar dile getirilirken programın sunucusu hiçbir müdahalede bulunmadığı gibi programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli şahsı alkışlattırarak kişinin yaptığı açıklamaları desteklemiştir.

Kanal D lologlu medya hizmet sağlayıcının söz konusu Beyaz Show adlı yayınında terör eylemlerini, faalillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder şekilde sunduğu kanaatine varılmıştır."

SON TOPLANTIDA KARAR ÇIKTI

Üst Kurul'da bu konu iktidar ve muhalefet kontenjanından gelen üyeler arasında tartışma konusu oldu, ancak yeter sayı olmadığı için karar alınamadı. Önceki gün yapılan son toplantıda ise MHP'li üyeler de Ak Partili üyelerle birlikte oy kullanarak ceza verilmesini kararlaştırdı.

Üst Kurul, ceza kararı mevzuatın "yayınlar terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz.

Terör eylemlerini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder şekilde sunamaz" hükmüne dayandırdı.

Ağır ceza kapsamındaki bu karar ile Kanal D televizyona yaklaşık 850 bin TL ceza kesildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.