Bilecik Tiyatro Festivali... İLK GÜN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI!..

Bilecik Tiyatro Festivali... İLK GÜN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI!..

Bu yıl 11.si düzenlenen ve uluslararası platforma taşınarak Azerbaycan ve Kosova gibi şehirlerden de tiyatro oyunlarının sergilendiği Bilecik Tiyatro Festivali görkemli bir tören ile başladı.

Bilecik Belediye Başkanı Sayın Selim Yağcı öncülüğünde 10 yıldır gerçekleştirilen festival bugüne kadar yaklaşık 80.000 kişiyi tiyatro ile buluşturdu. Bu yıl hedef yine salonları doldurmak. Büyükşehirlerde bile 70-100 kişilik salonların bir kısmının dolabildiği günümüzde Bilecik’te 650 kişilik salonun her oyunda dolu olmasının büyük bir gurur olduğunu belirten Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu durumun Bilecik halkının sanata olan ilgisinin bir göstergesi olduğunu belirtiyor.

Bu yıl 11. düzenlenen ve adeta tiyatronun kalbinin attığı festival kapsamında şu ana kadar binlerce izleyici tiyatronun o güzel ve sıcak havasıyla buluştu.Festival şehrin kültürel ve sanatsal hayatına renk katmakla beraber Bilecik ve çevresinden gelen binlerce tiyatro severi de sanatla buluşturmaya devam ediyor.

AZERBAYCAN’DAN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE ÖZEL OYUN ‘’VATAN’’ 

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali’nin ilk gününde Azerbaycan’ın ünlü tiyatrocularından olan İltiqam Soltan öncülüğünde ‘’Vatan’’ adlı oyun izleyenlerden büyük alkış aldı. Festival kapsamında özel olarak hazırlanan oyunda vata teması işlenerek oyun 15 Temmuz şehitlerine atfedildi.  Festivalin ilk oyunu Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile renklenirken, gösteri sonunda oyuncular tarafından birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Festival Öncesi 11.Kristal Çınar Onur Ödülleri de Sahiplerini Buldu

Festival öncesi İsanbul Lazzoni Hotel de gerçekleşen törende tiyatronun çınarı Rasim Öztekin’e Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından Kristal Çınar Onur Ödülü takdim edildi. Ödülünü alan usta oyuncu “Aldığım ilk onur ödülü olduğu için Bilecik Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. Diğer Kristal Çınar Ödülleri ise tiyatronun usta ismi Ortans Kıvanç’a Bilecik Valisi Süleyman Elban verirken Azerbeycanın usta tiyatrocusu İltiqam Soltan’a ise ödülünü Bilecik Milletvekili Halil Erdemir teslim etti. 

Uygur Kardeşler Babaları Nejat Uygur İçin Sahneye Çıkacaklar

Usta Tiyatrocu Nejat Uygur, 18 Kasım olan ölüm yıldönümü nedeni ile o tarihte Bilecik Tiyatro Festivalinde özel bir program ile anılacak.  Programa oğulları Behzat ve Süheyl Uygur kardeşlerde katılacak…

30 Kasıma kadar ünlü oyunların sergileneceği Festival de sergilenecek oyunlar ise şu şekilde;

15 Kasım ‘’VATAN’’

16 Kasım ‘’ASKER DURSUN’’

17 Kasım ‘’KARMAN ÇORMAN’’

16-17-18 Kasım ‘’OBZ MİYİM?’’ – Çocuk Oyunu

18 Kasım ‘’ NEJAT UYGUR ÖZEL ANMA PROGRAMI- UYGUR KARDEŞLER’’

19 Kasım ‘’2 Sİ 1 ARADA’’

20 Kasım ‘’NE SENİNLE NE SENSİZ’’

21 Kasım ‘’KÖŞK-Ü MUAMMA’’

21-22-23 Kasım ‘’YALNIZ AĞAÇ’’ – Çocuk Oyunu

25 Kasım ‘’BİZİM EVDE ŞENLİK VAR’’

26 Kasım ‘’SERSEM KOCANIN KURNAZ KIZI’’

27 Kasım ‘’PİJAMALI ADAMLAR’’

29 Kasım ‘’FRANKESTEİN’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.