Bir İstanbul Beyefendisi... DOĞUMUNUN 120. YILINDA SÜHEYL ÜNVER!...

Bir İstanbul Beyefendisi... DOĞUMUNUN 120. YILINDA SÜHEYL ÜNVER!...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, kültür sanat hayatımıza katkılar sunarak yeni nesillere yol gösteren değerli isimleri unutmuyor.

  • İki ihtisaslı tıp doktoru, tıp tarihçisi, ilimler tarihçisi, folklor araştırmacısı, etnograf, yazar, arşivci, ressam, şâir, hattat, ebrûzen ve müzehhib Ord. Prof. Dr. Ahmet Süheyl Ünver’i doğumunun 120. yılında düzenleyeceği özel bir etkinlik ile anacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin işbirliği ile düzenlenecek “Doğumunun 120. Yılında Bir İstanbul Beyefendisi Süheyl Ünver” başlıklı program, 24 Şubat Cumartesi günü saat 16.00’da Türkiye Yazarlar Birliği’nin İstanbul Şubesi’nde gerçekleşecek.

Giyinişi, yürüyüşü, konuşması ve selâm verişiyle tam bir İstanbul beyefendisi olan Süheyl Ünver için Nezih Uzel "Son İstanbullu" tabirini kullanmıştı.

Programda, Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver’in sanata bakışını ve kültürel kimliğini Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar ve Prof. Dr. Çiçek Derman anlatacak. Programın moderatörlüğünü ise TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı yapacak.

Ünver, altmış yılı aşan telif hayatı boyunca başta tıp olmak üzere çoğu bilim, kültür ve sanat tarihine dair çok sayıda kitap, makale, tebliğ, ansiklopedi maddesi ve gazete yazısı kaleme aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.