Biray Dalkıran... "TUĞÇE SARIKAYA SON KEŞFİM" !..

Biray Dalkıran... "TUĞÇE SARIKAYA SON KEŞFİM" !..

Fahriye Evcen, Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım , Gizem Karaca gibi ünlü isimlerin ilk sinema filmlerini çeken başarılı yönetmen Biray Dalkıran, şimdide “Tuğçe Sarıkaya için kolları sıvadı.

Ünlü isimlerin  ilk sinema filmlerini çeken başarılı yönetmen Biray Dalkıran “Tuğçe Sarıkaya son keşfim.  Onunda bu filmle beraber yükselişe geçeceğine inanıyorum” diyor.

Yönetmenliğini Biray Dalkıran'ın yaptığı, başrolleri Atılgan Gümüş, Tuğçe Sarıkaya, Orçun Kaptan, Serhat Özcan, Kubilay Güleçoğlu'nun paylaştığı, Asuman Dabak, Recep Aktuğ, Zeynep Dizdar, Emre Koç, Kemal Erek, Deniz Gönen Türkcan, Demet Gönen, Sevcihan Tunca’nın konuk oyuncu olarak yer aldığı  “Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu” seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. 

Senaryosu 3.5 yılda bilimsel aşk araştırmaları sonucu büyük özenle yazılan yılın en komik filmi "Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu" ilginç konusuyla şimdiden merak konusu.

 “Bana Bir Soygun Yaz’ , ‘Peri Masalı’  ve ‘Seni Seviyorum Adamım’  gibi duygusal filmlere imza atan başarılı yönetmen Biray Dalkıran, bu kez “Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu” ile izleyiciyi güldürecek. ‘Kanıt’ dizisi ile dee geniş bir hayran kitlesi yakalayan usta yönetmen başarının sırlarını anlattı.

Biray Dalkıran “Romantik komedi candır”

“Duygusal ve romantik filmler çekmeyi  mi çok mu seviyorsunuz?” sorusuna ünlü yönetmen Biray Dalkıran, “Tabi, romantik komedi candır. Bu filmde eski sevgiliyi unutmanın 10 yolunu anlatıyoruz. Senaryo 3,5 yılda bilimsel verilere dayanılarak araştırılıp yazıldı.  Bilim insanlarıyla, psikologlarla konuşuldu.  Bu filmde öğretilen yollar gerçekten psikologların tavsiye ettiği yollar. Bunu yaparken de aynı zamanda ilişkiye sahip çıkmanın da yollarını anlattık. Bu filmi izlemeye gittiğinde seyirciler el ele birbirlerinin değerini daha iyi anlayarak çıkacaklar. Daha mutlu ayrılacaklar. Eski defterleri kapatıp birbirlerine daha çok saygı gösterecekler.” dedi.

Filmin adı gibi ‘Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu’ var mı sorusuna da ünlü yönetmen Biray Dalkıran; “Var tabi ki. 3,5 yıllık bilimsel araştırmalar bize bunu gösteriyor. Ayrıca izleyici filmi izlerken seyirci kahkaha ile gülüp çok eğlenecek” diyor.

“Tuğçe Sarıkaya son keşfim”

Biray Dalkıran, “Ben her filmimde sinemaya bir kişiyi kazandırmaya çalışıyorum. Fahriye Evcen,  Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım, Emre Kızılırmak, Burcu Kıratlı, Barış Kılıç ve Gizem Karaca’nın  ilk sinema filmleri benimle. Benim filmlerimle yükselişe geçtiler. Tuğçe Sarıkaya son keşfim, onunda bu filmle beraber yükselişe geçeceğine çok inanıyorum.  Doğru yetenekleri doğru rolle buluşturursanız bu oyuncunun çıkışı olduğu gibi filmin de başarısı oluyor. İyi bir yönetmen dünyasını kurarken, seçtiği karakterlere can verecek  oyuncuları iyi araştırıp seçersçe başarı kendiliğinden geliyor” diyor.

‘Tuğçe Sarıkaya’yı nasıl seçtiniz?’ sorusuna Dalkıran “Tuğçe’de karar kılmadan önce ‘öyle bir yüz seçmeliyim ki daha önceden beyazperde de olmasın. İnsanlar bu yüzü hatırlayıp ‘Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu’nu izlerken, unutulacak eski sevgili kıvamına soksunlar ve herkes kendi sevgilisini hatırlasın diye düşündüm” diyor.

“Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu” Haziran ayında gösterime girecek.

Filmin konusu:

Alper (Atılgan Gümüş) ile Zehra (Tuğçe Sarıkaya) birbirini seven ve evlenmek üzere olan bir çifttir. Zehra’nın babası Erdal ise Alper’den nefret etmektedir. Alper, Zehra ile evlenecek olduğunun ciddiyetine düğün salonunda varmıştır ve bunun stresiyle halüsinasyonlar görerek düğünden kaçar. Zehra’yı terk etmenin pişmanlığının farkına varan Alper’in geri dönme çabaları işe yaramaz. Alper’in en yakın arkadaşı Mutlu ise Zehra’yı unutması için Alper’i aşk doktoruna götürür ve burada “Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu”nu tek tek denemeye başlarlar. Acaba bu birbirinden garip 10 yol eski sevgiliyi unutturabilecek mi?

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.