BOĞAZ’IN LEZZET ÜSSÜNDEN İFTAR’A ÖZEL LEZZETLER!..

BOĞAZ’IN LEZZET ÜSSÜNDEN İFTAR’A ÖZEL LEZZETLER!..

Boğazın en güzel manzarasına sahip, ünlü mekan Sortie’nin içinde yer alan Etna Steak Restoran, geleneksel lezzetler eşliğinde, steak house ve dünya mutfağından ilham alarak hazırladığı zengin menüsü ile “Boğaz’da iftar başkadır“ dedirtiyor.

Ödüllü Şef Kemal Kabadayı ile yeni lezzetleri keşfetme meraklısı iş adamı Serdar Uşaklı’nın, birlikte hazırladığı iftar menüsünün en dikkat çeken taraflarından biri de lezzet zenginliğinin yanında, 17 saat aç kalan midede, yanma, şişlik ve benzeri sorunların önüne geçmesi.

Organik ve kaliteli malzemeler ile oluşturulan lezzetlerin fiyatlara yansıtılmaması için de büyük çaba harcanmış. 

Yeni tatlar keşfetme tutkusuyla mutfakta da oldukça başarılı olan işadamı Serdar Uşaklı’nın kısa süre önce Sortie’nin içinde konuklarına kapılarını açan mekanı Etna Steak Restaurant, dünya mutfağı ve Steak House’un buluştuğu zengin menüsü ile kısa sürede lezzet tutkunlarının müdavimi haline geldi.  

Boğaz’ın incisi Sortie’nin içinde yer alan, rahat ve şık konsepti ile smart casual bir tarza sahip olan Etna Steak Restaurant’ın kısa sürede yakaladığı başarının arkasında yeni lezzetler keşfetme tutkunu işadamı Serdar Uşaklı ile ünlü şef Kemal Kabadayı’nın el ele vermesi yatıyor.  

Etna Steak’ in menüsü hazırlanırken dünya mutfağının önde gelen lezzetlerine yönelik gastronomi taraması yaptıklarını söyleyen Serdar Uşaklı, “Deneyimli şefimiz Kemal Kabadayı ile birlikte uzun süren çalışmalarımız sonucu ortaya eşsiz lezzette spesiyallerimiz çıktı. Tabii yemeklerimizin lezzet sırrının arkasında; bize ait olan özel tarifli soslarımız, marine yönetmelerimiz ve kullandığımız doğal ürünler yer alıyor “ diyor.  

Midede Şişkinlik ve Yanmaya Neden Olmayan doğal Ürünler Kullanıldı 

On bir ayın sultanı Ramazan’a özel menü hazırlama konusunda oldukça titiz davrandıklarını söyleyen Serdar Uşaklı, daha önce Borsa ve Çırağan Sarayı’nın mutfağında uzun yıllar çalışmış ödüllü Şef Kemal Kabadayı ile birlikte yaz mevsimine uygun, hem çok lezzetli hem de hafif bir menü hazırladıklarını söyledi.

Uşaklı; “On yedi saat açlıktan sonra ağırlığa ve şişkinliğe neden olmayan, ancak bir o kadar da lezzetli bir menü hazırlamak için aylar öncesinden menümüzü oluşturup, tadımlarımızı lezzet gustoları eşliğinde gerçekleştirdik.

İftar menüsünde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de menünün zenginliği kadar yemeklerde kullanılan ürünlerin doğallığı ve kalitesi.

Etna Steak Restaurant’ın mutfağına doğal olmayan hiçbir ürün girmeyeceği gibi en kaliteli malzemeleri seçiyoruz.

Arka planında ciddi bir özen ve emek verdiğimiz Ramazan ayına özel iftar menümüzün oldukça ekonomik olması da üzerinde durduğumuz başka bir nokta.

Boğaz manzarasına karşı iftarı, lezzet ve görsel şölen eşliğinde sunmak için konuklarımızı bekliyoruz “ dedi.  

Ünlü Şef Kemal Kabadayı Ve Serdar Uşaklı’nın Birlikte Hazırladığı İftar Menüsü Birbirini Tamamlayan Lezzetlerden Oluşuyor 

iftarın ilk dakikalarında bir gelenek olan; Medine hurması, zeytin, tulum peyniri, organik çilek reçeli, beyaz peynir, pastırma ve domates-salatalık söğüşten oluşan iftariyelik tabağı sunuluyor.

Ardından mideyi yumuşatacak ev yapımı mercimek veya ezogelin çorbası ile başlayan menü, ev yapımı zeytinyağlı yaprak sarması, Antep usulü kuru patlıcan dolması, acılı ezme ve semizotu ile birlikte ara sıcaklardan önce servis ediliyor.

Sonrasında iftara dakikalar kala hazırlanmış, dumanı üzerinde sigara böreği, misket köfte ve parmak patates ile ikramlar devam ediyor. Taptaze bahçe salatasının üstüne organik zeytinyağı gezdirilirken, ana yemeğin servisine başlanıyor.

Ana yemekte şef Kemal Kabadayı’nın ve Serdar Uşaklı’nın Etna Karışık Tabağı servis ediliyor. Bu tabakta; cheddar köfte, dağ kekikli organik tavuk ızgara ve Etna Lokum yer alıyor. Bu leziz tatları denerken istediğiniz soft içeceği tercih edebiliyorsunuz.  

Ve bu güzel lezzetlerden sonra yine şefin özel ilaveler yaptığı Ramazan ayının ünlü tatlısı cevizli güllaç ile birlikte ağızlar tatlanıyor.  

Boğaz manzarasına karşı damakta iz bırakan iftar yemeğinin ardından, fasıl eşliğinde sınırsız çay ve kahve servisi sunuluyor.  

Rezervasyon Tel: 0 532 391 5666 - 0212 327 8585

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.