BU UYGULAMAYI İNDİRDİYSENİZ, KREDİ KARTINIZ TEHLİKEDE!

BU UYGULAMAYI İNDİRDİYSENİZ, KREDİ KARTINIZ TEHLİKEDE!

Telefon uygulamalarında her gün yeni bir sorun yaşanmaya devam ediyor. Bu sefer ki uygulama ise tamamen başka. Bu uygulamayı telefona indirenlerin kredi kartları ele geçiriliyor.

Antivirüs yazılım kuruluşu ESET, 48 ülkede mobil bankacılık müşterilerini hedef alan bir Android truva atı tespit etti. Google Play’de "Good Weather" adlı hava durumu tahmin uygulaması olarak kendini gösteren bu zararlı yazılım, Türkiye’den de 22 bankanın müşterilerini hedef almış görünüyor.

ESET tarafından "Trojan.Android/Spy.Banker.HU" adıyla etiketlenen bu truva atı, aslında iyi bilinen bir hava durumu uygulaması olan "Good Weather"ın zararlı hale dönüşmüş şekli olarak öne çıkıyor. Zararlı yazılım, uygulamanın orijinal halinden edindiği hava durumu tahmini özelliklerini koruyor fakat bununla birlikte, bulaştığı cihazları uzaktan kilitleyebiliyor, SMS mesajlarına erişebiliyor ve cep telefonu üzerinden kullanılan mobil bankacılık bilgilerini çalmaya odaklanıyor.

Uygulama mağazası Google Play üzerinden indirilebilen bu uygulamanın iki sürümü tespit edildi. ESET’in uyarısı üzerine uygulamalar Google Play’den kaldırıldı. Dolayısıyla zararlı yazılım, uygulama mağazasında kısa süre yer aldı. Ancak buna rağmen binlerce indirme yapılmış görünüyor. İlk tespitlere göre 48 ülkede 5 bin kullanıcıya ulaşılmış.

Bu uygulamayı indiren yandı kredi kartını ele geçiriyorTÜRKİYE HEDEF ALINMIŞ
48 ülkenin arasında Türkiye de görünüyor. Üstelik en çok hedef olmuş ülke olarak öne çıkıyor. Analizlere göre 22 Türk bankasının müşterileri hedef alınmış. Türkiye’den 2 bin 144 indirme tespit edilmiş. En yakın indirme 202 adetle Suriye’den yapılmış görünüyor. Suriye’yi 24 indirme ile Güney Afrika izliyor.

 
 
  •  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.