Burçin Orhon...  AMELİYAT OLDU!

Burçin Orhon... AMELİYAT OLDU!

Geçtiğimiz Günlerde Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nde Obezite ve Metabolik Cerrahi (gastrik bypass) Ameliyatı Olan Burçin Orhon, Kontrollerinin Ardından Taburcu Oldu...

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. M. Mahir Özmen ve eşi Süheyl Uygur’la birlikte basın açıklaması yapan Orhon, zayıflamak için değil, kaliteli bir yaşam sürmek adına ameliyat olduğunu belirtti.
 

Kendi adını taşıyan dans okulunda öğrenciler yetiştiren Burçin Orhon, Medical Park Göztepe Hastanesi Kompleksi'nde gastrik bypass ameliyatı olduktan 3 gün sonra hastaneden taburcu oldu. Sağlığına kavuşan Orhon, ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. M. Mahir Özmen ve ameliyat sürecinde kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan eşi Süheyl Uygur ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

 

“YONCA EVCİMİK OLMASA AMELİYAT OLMAZDIM”

Sanatçı arkadaşı Yonca Evcimik'in önerisiyle ameliyat olmayı düşündüğünü söyleyen Burçin Orhon, daha sonra yaptığı yoğun araştırmalar sonucunda Prof. Dr. M. Mahir Özmen'e ulaştığını ve ameliyat olmaya karar verdiğini anlattı. Burçin Orhon, “Fazla kiloların yanı sıra, diyabet ve uyku apnesi gibi yandaş hastalıklarım nedeniyle hayat kalitem çok etkileniyordu. Sadece fazla kilolarımdan değil, bu hastalıklarımdan kurtulmak için ameliyat oldum” diyerek kendisiyle aynı problemleri yaşayan insanların sağlığına kavuşması için metabolik cerrahinin önemli bir tedavi seçeneği olduğunu belirtti.

 

Burçin Orhon'un eşi tiyatrocu Süheyl Uygur, “Burçin estetik amaçlı değil, sağlıklı yaşamak için ameliyat oldu. Kalp pili kullanması sebebiyle bu ameliyata karar vermeden önce çok fazla araştırma yaptık ve doktorumuza ulaştık. Her zaman olduğu gibi ameliyattan önce de birbirimize çok destek olduk, sımsıkı bir şekilde el ele tutuştuk. Başta sayın hocam olmak üzere bütün ekibe sonsuz teşekkür ediyoruz” sözleri ile mutluluğunu dile getirdi.

 

“15 GÜNDE NORMAL YAŞANTISINA DÖNECEK”

Burçin Orhon'un operasyonunu yöneten ekibin başındaki isim olan Medical Park Göztepe Hastanesi Kompleksi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. M. Mahir Özmen ise “Burçin Hanım, laparoskopik gastrik bypass ameliyatının ardından son derece sağlıklı bir süreç geçirdi. Önümüzde dikkat etmesi gereken bir 15 gün var, ardından normal yaşantısına dönecek. Ancak önemli olan ameliyatın gerektirdiği yaşam tarzı değişikliklerini de mutlaka yapması. O nedenle yakın takipte olacağız. Hedeflediğimiz kilosu 70 dolayında olacak ve kısa bir süre sonra yeni bir Burçin Orhon göreceksiniz” dedi.

 

Geçen yıla kadar şeker hastalarının obezite ameliyatı olmasıyla ilgili uluslararası bir konsensüs olmadığına da işaret eden Prof. Dr. Özmen, metabolik cerrahi ameliyat kriterleri konusunda şunları söyledi: “Amerikan Diyabet Birliği ve 40’a yakın derneğin yer aldığı anlaşmayla diyabeti olanların nasıl ameliyat olacakları kurala bağlandı. Ancak şu unutulmasın, her şeker hastalığı olanın ameliyat olabilmesi mümkün değil. Tip 1 diyabete sahip olan hastalar ameliyat edilemiyor. Şu anda onaylanan, Tip 2 diyabeti olan, beden kitle endeksi 35’in üzerinde ve yandaş hastalıkları olan hastalar metabolik cerrahi ameliyatına gidebiliyor. Ayrıca beden kitle indeksi 30’un üzerinde ve şeker kontrolü sağlanamayan hastalar için de bu cerrahi yöntem seçenekler arasında yer alıyor. Obezite ve metabolik cerrahi ameliyatları, karmaşık ve zor girişimler olduğundan mutlaka donanımlı merkezlerde ve deneyimli ekiplerce yapılması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.