Burcu Güneş... 20. SANAT YILINA ÖZEL YENİ ALBÜMÜ TÜM DÜNYADA!..

Burcu Güneş... 20. SANAT YILINA ÖZEL YENİ ALBÜMÜ TÜM DÜNYADA!..

Burcu Güneş, bu sene 20. sanat yılını 'kariyerimin en özel albümü' diye nitelendirdiği 'The Sun of Anatolia' adlı türkü albümüyle kutluyor.

Anadolu'nun Güneşi anlamına gelen albüm, dijital platformda tüm dünyayla aynı anda satışa sunuldu. 

Türk Pop Müziği'nin güçlü kadın sesi Burcu Güneş, 20. yılına özel hazırladığı 'türkü' albümünün çalışmalarını tamamladı. Güneş, DMC etiketiyle Hasan Saltık prodüktörlüğünde 12 türküden oluşan bir albüm hazırladı. Sürpriz isimlerle de çalışan sanatçı, titizlikle yaptığı albümü için oldukça iddialı. 

“GÜNEŞ GİBİ DOĞACAĞIM”

Hem Türkiye'de hem de dünya müzik piyasasında satışa sunulan albümü için konuşan Güneş, "20 yıllık kariyerimin en özel albümünü yaptım. Kendi öz müziğimizle dünyaya güneş gibi doğacağım." dedi.  

Kariyerinde yenilik arayışından vazgeçmeyen Güneş'in Kızı, bu sefer bambaşka bir tarzla müzikseverlerle buluşuyor.

Uzun zamandır yapmak istediği bir proje olduğunu söyleyen Güneş, neden türkü albümü yaptığını “Türküler özümüzdür.

Bu topraklar neler çekmiş, türküler şahit. Zamanında toplum olarak o kadar acılar yaşamışız ki, her acı birer saz olmuş, söz olmuş, ağıt olmuş ve kalbe dökülmüş.”şeklinde açıklıyor.  

ALBÜMDE İKİ SÜRPRİZ İSİM 

Albümün 2 tane de sürpriz konuk sanatçısı bulunuyor. Nesimi’ye ait olan ‘Minnet Eylemem’ türküsünde Selda Bağcan, ‘Deniz Üstünde Fener’ adlı sözü ve müziği kendisine ait olan Karadeniz Türküsünde ise Selçuk Balcı, Burcu Güneş’e eşlik ediyor. 

ÖNEMLİ ESERLER ÖZENLE SEÇİLDİ

20. yıl özel albümünde Neşet Ertaş’tan ‘Sen Benimsin, Nar Danesi & Yanıyorum’, Aşık Sümmani’den ‘Ervah-ı Ezelden’, Kul Ahmet’ten ‘Yoh Yoh’, Ali Ercan’dan ‘Adaletin Bu Mu Dünya’, Aşık Mahzuni Şerif’ten ‘Han Sarhoş’, Karacaoğlan’dan ‘Üryan Geldim’, Hasan Durak’tan ‘Bir Ay Doğar’, Hüseyin Ay’dan ‘Oy Beni Vurun’ ve Sabahattin Ali şiiri olan ‘Kıyamadığım’ türküleri yer alıyor.  

Türkülerin aranjeleri Levent Güneş, Ender Akay, Sunay Özgür, Engin Arslan ve Onur Özçelik imzalarını taşıyor. Her aranjörün kendi müzik evrenini ortaya koyduğu eserler, özünü koruyarak oluşturulan etnik dünya müziği düzenlemesiyle de dikkat çekiyor.  

16 MART’TA MÜZİK MARKETLERDE

Burcu Güneş’in ilk kez geçen yıl sosyal medya hesabında duyurduğu ve sevenlerinin o günden bu yana merakla beklediği türkü albümü, bugün iTunes’da yerini aldı. Albümden Üryan Geldim ve Yoh Yoh 1 Mart’ta iTunes’da indirilmeye açılmıştı. Albüm, 16 Mart’ta da DMC etiketiyle tüm müzik marketler ve dijital platformlarda satışa sunulacak. 

PROJENİN REMİKS VERSİYONU DA OLACAK

Burcu Güneş’in sevenlerine bir başka sürprizi de projenin remiks albümü de olacak. 12 türkünün yabancı DJ’ler tarafından hazırlanan remiks versiyonlarının yer aldığı o albüm de 2018’in yaz aylarında müzik marketlerdeki yerini alacak. 

LANSMAN ZORLU DRAMA SAHNESİNDE...

“Anadolu’nun Güneşi” albümünün lansmanı 17 Nisan Salı günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde yapılacak. O gece için hazırlıklarını sürdüren Burcu Güneş, albümde yer alan türküleri canlı olarak seslendirecek, ayrıca sevenlerine çok özel sürprizler yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.