Büyü 2...KLİŞELERİ YIKACAK BİR KORKU FİLMİ!

Büyü 2...KLİŞELERİ YIKACAK BİR KORKU FİLMİ!

Türk Korku Filmlerinin Efsanesi “Büyü”, İkincisiyle Görücüye Çıktı...

Yapımcılığını Sea Film, Servet Aksoy ve Ebru Aksoy’un paylaştığı “Büyü 2” 19 Haziran Pazartesi günü Özdilek AVM Cinetime sinemalarında, oyuncuların da katılımıyla özel gösterim yaptı. Film gösterimi öncesinde basınla buluşan “Büyü 2”nin tüm oyuncuları, klişeleri yıkacak bir korku filmi yaptıklarını söyledi.

“ALIN SEVGİLİNİZİ ÇIKIN ÇIKIN GİDİN”

Mikrofonu ilk alan, filmin konuk oyuncusu Yeşim Salkım oldu. Salkım: “Ben hayatımda ilk kez bir korku filminde rol aldım ama iyi ki de oldu. Benim bu tür işlerde olmam gereketiğini düşünüyordum” dedi ve kendisine rol verdikleri için yapımcılarına teşekkür etti. Salkım cümlelerine şöyle devam etti:   “Genç arkadaşlarımla böyle bir projede olmakçok keyifliydi, kızım Gizem (Salkım) de başrolde, yolu açık olsun. Çok şahane bir korku filmi seyredecekler. Tam zamanı, alın sevgilinizi çıkın çıkın gidin. Bol bol korkun, gece de birbirinize sarılın, uyuyun.”

Annesinin ardından Gizem Salkım: “Gerçek mi bu diyerek başlamak istiyorum, çünkü hala inanamıyorum. İnanılmaz bir deneyim yaşadım. Çok çalışmıştım ama bugünün geleceğini hiç tahmin edememiştim. İnşallah çok korkarsınız” dedi.  

Özgül Kavruk ise “Senaryoyu çok merak ederek ve gerilerek okudum. İnşallah bu da perdeye yansımıştır ve seyirci de bizim kadar keyif alır” cümlelerini kurdu.

“BİZ KORKARAK ÇEKTİK İNŞALLAH SİZ DE KORKARSINIZ”

Oyuncu arkadaşı Özgül Kaynak’ın tuttuğu mikrofonlara Melih Değirmenci (BBG Melih) : “Çok enetresan bir yerde çektik filmi, Ödemiş’in Birgi Köyü. Çok enteresan bir doğası var filmin kendisi gibi. Biz korkarak çektik, inşallah sizler de korkarak izlersiniz” dedi.

“BU HERHANGİ BİR KORKU FİLMİ DEĞİL”

Bir basın mensubu, ilki 13 sene önce vizyona giren “Büyü” filminin galasında çıkan yangını ima ederek “Bir gerginlik var mı?” diye esprili bir dille sorunca Yeşim Salkım: “Hayatında büyüye inanmayan yoktur. Herkesin başına gelmiştir. Kiminle konuşursanız konuşun ailesinden birileri  tütsü yakmıştır, sirkeli sularla kapıların önleri silinmiştir. Bunun aksini iddia eden Türkiye’de kendini kandırıyordur ve yalan söyler. Bu herhangi bir korku filmi değil, zaten tarihe de baktığınızda Hz. Süleyman Dönemi’nde Belkız karakteri adında kötücül bir gücün varlığından bahsedilir. Bütün kitaplara baktığınız zaman da bu konudan bahsedilir. Dolayısıyla korkmamak ve gerilmemek elde değil” dedi.

Tarihten esinlenerek ve gerçek hikayelerin araştırılmasının ardından yazılan senaryo için yapımcı Ebru Aksoy da “Filmin çekildiği Ödemiş’in Birgi Köyü’nde yaşanmış hikayeler var. Biz bu hikayelere dayandırmaya çalıştık filmimizi. Zaten büyü de tüm kitaplar tarafından kabul edilen bir şey. Gerçeği yansıtmaya çaba harcadık. Gişemiz bol, yolumuz açık olsun” dedi.

Ardından tüm oyuncular, aralarında Recep Aktuğ- Gül Aktuğ çifti ve Bülent İşbilen’in de olduğu davetlilerle birlikte filmi izledi. Alkışlarla biten film, izleyiciden tam not aldı. Filmi izleyenlerin ortak cümlesi ise “Biz korktuk, tüm sinemaseverler de gidip korksun” oldu.

Başrollerini Gizem Salkım, Özgül Kavruk, İlayna Kıyak ve Can Arapacı’nın paylaştığı “Büyü 2”de Yeşim Salkım da konuk oyuncu olarak rol alıyor.

Film, üniversitede psikoloji okuyan bir grup gencin, hocaları tarafından doğa üstü varlıkların etkisi altındaki köy halkını ziyarete gitmeleriyle başlayan korku ve macera dolu hikayeyi konu alıyor.

Yapımcılığını Sea Film, Servet Aksoy ve Ebru Aksoy’un paylaştığı “Büyü 2” 23 Haziran’da sinemalarda!

ebru_servetaksoy_buyu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.