Can Bonomo...RESİMLERİ İLE "KISA KES FİLM FESTİVALİ" NDE!..

Can Bonomo...RESİMLERİ İLE "KISA KES FİLM FESTİVALİ" NDE!..

Başarılı sanatçı Can Bonomo, bu sene gençlerin kendi dünyalarını sinemanın ortak diliyle anlatabildikleri ilk ve tek kısa film festivali olan Uluslararası Kısa Kes Film Festivali’ne resimleri ile konuk oluyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında Anachronismus ismini verdiği ilk kişisel resim sergisi ile karşımıza çıkan sanatçı,  bu seneki konsepti “Galaksi” olan festival kapsamında zaman kavramını ti’ye aldığı “Anachronismus” serisine ait resimlerini Sade Kolektif’in düzenlediği bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuyor

Can Bonomo ; '' En eğlenceli bulduğum durum Anakronizm. ''

Resimleri 27-29 Eylül tarihleri arasında Ortaköy Yetimhanesi'nde sergilenecek olan Can Bonomo, eserlerinde sorguladığı zaman kavramını ; “Zamanın lineer bir fonksiyon olmadığını, saatlerimize bakıp geç kaldığımız sanrısını bize yaşatan şeyin ise insan icadı bir yanılgı olduğunu düşünüyorum.

2016 yılındayız ve saati ölçebilen tek şey hala ve sadece saatin kendisi. Bu karmaşık ve bilinmezliklerin içerisinde en eğlenceli bulduğum durum Anakronizm.

Cep telefonuyla konuşan bir Napoleon ya da uzayda bir astronota muz ikram edilmesi zaman kavramını eğlenceli bir biçimde alter ediyor.” şeklinde ifade ediyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.