ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILI FİLM GÜNLERİ’NE  SON UMUT DAMGA VURDU!

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILI FİLM GÜNLERİ’NE SON UMUT DAMGA VURDU!

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı film günleriyle taçlandı Kadrosunda Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’ı bulunduran ‘Son Umut’ filmi konusunu aldığı Çanakkale’ye döndü.

Yönetmenliğini Oscar’lı aktör Rusell Crowe’un yaptığı film, Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Film Günleri’nin açılış filmi oldu.

Yılmaz Erdoğan’a Avusturalya’da en iyi yardımcı oyuncu ödülünü kazandıran ‘Son Umut’, kokteylden sonra 17 Burda Cinemaximum’da başlayan film günlerinin açılışını yaptı. Gelibolu, Bir Millet Uyanıyor, Çanakkale: Yolun Sonu, Sarı Siyah, Son Kale: Çanakkale ve Son Mektup gibi Çanakkale Zaferi’ni farklı açılardan anlatan bir çok filmin gösterimi yapıldı.

Film gösterimlerinin yanı sıra moderatörlüğünü Dilara Ömür’ün yaptığı; Hatice Aslan, Ayten Soykök ve Yeşim Gökçe katıldığı "Zaferin Yüzüncü Yılında Kadın ve Sinema’ ismili bir panel ve sosyal medya fenomenleriyle söyleşi gerçekleştirildi. Film günleri 21 Nisan öğleden sonra Çanakkale 1915 filminin gösterimiyle noktalandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleri ile Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği tarafından Çanakkale Zaferinin yüzüncü yılı anısına düzenlenen "Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Film Günleri " 17 - 21 Nisan 2015 tarihleri arasında Çanakkale'de gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.