"CASABLANCA"... EFSANE FİLM, AÇIK HAVA SİNEMASINDA YENİDEN HAYAT BULDU !..

"CASABLANCA"... EFSANE FİLM, AÇIK HAVA SİNEMASINDA YENİDEN HAYAT BULDU !..

1950’li yıllarda Amerika’da ortaya çıkan ve sonrasında tüm dünyada fenomen haline gelen Arabalı Sinema (Drive-in Movie), yarım asır sonra tekrar geri döndü!

Tarihi dokusu, muhteşem konumu ile düğün, davet ve etkinliklerin vazgeçilmez adresi, İstanbul’un en güzel panoramasına sahip Cemile Sultan Korusu, Türkiye’de bir ilk kez düzenlenen farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

25 Temmuz 2015 Cumartesi gecesi, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) işbirliğiyle gerçekleşen etkinlik ile, 1950’li yıllarda Amerika’da ortaya çıkan ve sonrasında tüm dünyada fenomen haline gelen Arabalı Sinema (Drive-in Movie), yarım asır sonra tekrar geri döndü.

Geçmişte yazlık sinemalarda kullanılan renkli ampullerle ışıklandırılan 1000 m2’lik alanda, 50 klasik araçla gerçekleşen arabalı sinema gecesinde, Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın başrollerini paylaştıkları, ABD film Enstitüsü tarafından tüm zamanların en iyi aşk filmi seçilen 1942 yılı yapımı “Casablanca” filmi gösterildi.

Filmde Humphrey Bogart’ın kullandığı 1940’lı yıllara ait Buick marka aracın muadili de kurulan dev sinema perdesinin yanında hazır bulundu. Makinist ise kullandığı ekipmanlarla birlikte klasik üstü açık bir kamyonetin üstünde yer aldı. Filmin yarım asrı devirmiş Chevrolet, Buick, Desoto, Ford, Plymouth, Pontiac gibi artık klasikleşmiş araçların içinden izlendiği gecede, ses de ayarlanan özel frekansla otomobillerin kendi hoparlörlerinden dinlendi.

Nostaljik kostümlerle araçlara mısır ve dondurma servisi yapan sinema çalışanlarının da bulunduğu etkinlikte, klasik severler de, dönemin ruhunu yansıtan gözlük, şapka, fular gibi aksesuarlar takarak geceye renk kattılar.

Arabalı sinemalar, bir dönem yurt dışında ailece gidilebilecek popüler eğlence mekânlarına dönüşmüş, ülkemizde de “Yazlık Sinema” formatında hayata geçirilmişti. Cemile Sultan Korusu’nun büyüleyici atmosferinde gerçekleşen bu farklı etkinlik izleyenleri adeta geçmişe ışınladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.